Varden

En avtale kan vaere på plass neste år

En avtale for utbygging av togstopp i fjellet ved Landmannst­rovet kan vaere på plass neste år.

- Anniken Wathne anniken.wathne@varden.no

▶ SKIEN

Tirsdag orienterte Marte Bakken Resell som jobber med byutviklin­g i Skien kommune orienterte tirsdag utvalget for klima, miljø og byutviklin­g om arbeidet med nytt togstopp i fjellet ved Landmannst­orvet i Skien.

Ny fase

– Det er nå behov for en ny fase mellom mulighetss­tudie og en regulering, sa Resell.

Grunnen til denne nye fasen er en skepsis fra Bane NOR sin side etter erfaringen­e de har gjort seg etter utbygginge­n av togstasjon­en i Holmestran­d.

– Dette prosjektet trakk voldkan somt ut, og endte med en prislapp på over 6 milliarder som var uventet for alle involverte.

Resell forteller at de derfor har brukt tid på nedskalere bildet av hvordan et nytt togstopp i Skien vil bli.

– Togsporet er der, vi må bare få på plass en plattform.

Avklare detaljer

Når prosjektet nå går inn i en ny fase er det viktig for kommunen å få avklart flere detaljer som ruteendrin­ger i byggeperio­den, hvor store masser fra fjellet som skal deponeres og berggrunne­ns beskaffenh­et.

Kommunen mener det er viktig å ha med Bane NOR på laget ettersom jernbanest­ruktur er ukjent terreng for dem.

– Det er viktig å få på plass en forplikten­de avtale med Bane NOR, så ikke det blir et skrivebord­sbudsjett, sier Resell.

Denne forplikten­de avtalen er det som omtales som en teknisk detaljplan som kommunen også gi innspill til, og som klargjør hvilke parter som gjør hva i prosjektet.

Kan lande avtale neste år

– Når Bane NOR i gangsetter en teknisk detaljplan er en så bundet at bygging er forventet, sier Resell til utvalget.

Kommunen håper at denne planen er satt og avtalen inngått innen vår eller sommeren 2021.

 ??  ??
 ?? FOTO: SKIEN KOMMUNE ?? SLIK KAN DET SE UT: Slik er togstoppet i fjellet ved Landmannst­orvet illustrert av arkitektfi­rmaet Vill Urbanisme.
FOTO: SKIEN KOMMUNE SLIK KAN DET SE UT: Slik er togstoppet i fjellet ved Landmannst­orvet illustrert av arkitektfi­rmaet Vill Urbanisme.
 ?? FOTO: ANNIKEN WATHNE ?? NY FASE: Marte Bakken Resell fra byutviklin­g i Skien kommune orienterte utvalget for klima, miljø og byutviklin­g at de er i en ny fase i toppstopp-prosjektet.
FOTO: ANNIKEN WATHNE NY FASE: Marte Bakken Resell fra byutviklin­g i Skien kommune orienterte utvalget for klima, miljø og byutviklin­g at de er i en ny fase i toppstopp-prosjektet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway