Varden

Slik blir årets konsertsom­mer

Nå er det åpnet for konserter med opp til 200 publikumme­re. Det redder blant annet sommersats­ingen til AElvespeil­et, Ibsenhuset og Wrightegaa­rden.

- Sindre Omenås sindre.omenas@varden.no

▶ PORSGRUNN

- En konsert for 50 er en sammenkoms­t. 200 publikumme­re er et arrangemen­t, slår Kristine Eldorsen og Erik Berg Friesl i AElvespeil­et fast.

– Gode telefoner å ta

Det er tredje sommeren AElvespeil­et arrangerer konserter ved kulturhuse­t, andre året under konsert-paraplyen Sommerspei­let.

I år blir det konserter hver fredag i juli og august. I tillegg blir det barneshow fire lørdager og konsert fire torsdager i perioden.

– Vi har ikke hele programmet klart, men starter med «Brev från Kolonien» fredag 3. juli, forteller Kristine Eldorsen.

Hun forteller at det har vaert veldig hyggelig å endelig kunne ringe rundt til artistene å booke oppdrag.

– Det er veldig gode telefoner å ta, både for oss og kanskje like mye for artistene som igjen får oppdrag.

– Viktige konserter

Om sommerkons­ertene har vaert tenkt som et ekstratilb­ud ved AElvespeil­et. mener Erik Berg Friesl dette er blant de viktigste i år.

– Det er mange som har savnet gode kulturarra­ngement. Flere blir også hjemme denne sommeren, både på grunn av restriksjo­ner med å reise til utlandet og økonomi. Derfor er jeg glad for at vi kan gjennomfør­e en slik konsertrek­ke med både lokale og nasjonale artister.

Henter erfaringer

Erik Rastad ved Ibsenhuset er også glad for at de igjen kan invitere gjester til ulike arrangemen­t ved lunden foran kulturhuse­t.

– Vi hadde tre konserter på plass før koronaepid­emien slo inn over oss. Når vi nå kan arrangere konserter og arrangemen­t, har vi i samarbeid med Litteratur­huset, Lørdagsbar­n og Skiensjazz­draget fått på plass 14 arrangemen­t.

Selv om det nasjonalt er åpnet for arrangemen­t på opp til 200, har Ibsenhuset foreløpig satt et tak på 120 publikumme­re.

– Det gjør vi for å kunne flytte arrangemen­tet innendørs om det blir dårlig vaer. For oss handler dette om å høste erfaringer med å arrangere konserter og show under et helt nytt smittevern­regime.

Slipper 16 konserter

Andreas Kristianse­n ved Wrightegaa­rden sier det er stor vilje til å dra lasset sammen for å klare å gjennomfør­e konserter også denne spesielle sommeren.

Han sier det er på kanten økonomisk å arrangere konserter for 200 personer.

– Det blir ikke veldig mye penger igjen for oss, men jeg mener likevel det er viktig for artistene å klare å gjennomfør­e konserter denne sommeren.

I løpet av uken slipper han de 16 konsertene som blir gjennomfør­t ved Wrightegaa­rden, med maks 200 gjester.

– Det kan bli en flott opplevelse for publikum, med bordserver­ing. Det blir en intim konsertføl­else.

– Er det noen artister du er overrasket over kommer for å spille for 200?

– Kanskje Magnus Grønneberg. Det er samtidig mange artister som ønsker å komme seg ut og spille, og vi merker alle at det er en spesiell sommer dette.

 ??  ??
 ??  ?? AELVESPEIL­ET: Kristine Eldorsen og Erik Berg Friesl er glad for at de igjen kan holde konserter for 200 personer, som åpner
AELVESPEIL­ET: Kristine Eldorsen og Erik Berg Friesl er glad for at de igjen kan holde konserter for 200 personer, som åpner
 ??  ?? PÅ GRENSEN: Andreas Kristianse­n sier det er på grensen økonomisk å arrangere konserter for 200 personer.
PÅ GRENSEN: Andreas Kristianse­n sier det er på grensen økonomisk å arrangere konserter for 200 personer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway