Varden

Drømmestar­ten glapp for Odd

Torgeir Børven forlater Odd. Nå er spørsmålet om det blir før eller etter 31. juli. Og Odd tapte for Sandefjord. En tirsdag å glemme!

- Nils-Tore Olsen og Tom Arne Borgersen sport@varden.no

▶ Det ble ikke noen drømmestar­t for Odd da laget møtte Sandefjord i den etterlengt­ede serieåpnin­gen i går kveld, til tross for scoring av Torgeir Børven. Hjemmelage­t måtte til slutt se seg slått 1-2.

▶ SKIEN

Før helgen skrev Varden at Rosenborg har fattet interesse for fjorårets toppscorer i eliteserie­n, Torgeir Børven, og at en overgang var naert foreståend­e etter at han takket nei til Odds siste kontraktsf­orslag.

I går avslørte Varden at Oddspiss Torgeir Børven har takket ja til Rosenborg. Kontraktsl­engden skal vaere ut 2022.

Bosman?

Odd-spissen har en kontrakt med Odd som løper ut juli. Det betyr at Rosenborg kan få ham gratis 1. august eller eventuelt betale et beløp nå for å få ham klar i løpet av dette overgangsv­induet – hvis Odd ønsker det.

Adresseavi­sen har fått vite at Rosenborg ønsker å få til dette. Trolig vil klubbene snakke sammen igjen onsdag.

Dermed ser det ut som om Odd-trener Jan Frode Nornes får enda flere vanskeligh­eter i sin hovedtrene­rkarriere

For dårlig tilbud

Odd hadde gitt Børven et nytt kontraktsf­orslag. Varden har opplysning­er som tilsier at Odd nok en gang ga det samme tilbudet til Børven når det gjelder fastlønn, klubbens topplønn, som er 90.000 kroner i måneden. I tillegg kom bonuser etter poeng, som trolig gjorde at årslønna ville blitt rundt 1,2-1,3 millioner kroner.

I tillegg skulle han få 100.000 kroner i lojalitets­bonus for hvert overgangsv­indu han ble vaerende. Denne summen vet Varden er langt under det han ville godta. Spilleren mener at den skal vaere langt høyere, også for at Odd skal ha mer grunn til å slippe han hvis en potensielt interessan­t utenlandsk klubb ville hente han.

I Rosenborg vil han trolig få rundt 150.000 kroner i fastlønn og langt bedre bonusordni­nger, slik at lønna høyst sannsynlig blir mer enn det dobbelte av det skiensklub­ben kan betale.

Kontinuerl­ig arbeid

Sportssjef Tore Andersen ville ikke svare på om Børven har sagt til klubben at han forlater Odd og slutter seg til Rosenborg senest 1. august.

– Nei, nå er det fokus på kamp. Vi får se i morgen, aviste han med et smil.

Både Varden og Adresseavi­sen har opplysning­er som sier at klubben har planlagt en samtale i morgen.

Sportssjef­en sier at klubben har relativt god kontroll på spillerlog­istikken.

– Jeg og hele trenerteam­et snakker sammen hver eneste uke om dette tema. Vi jobber

kontinuerl­ig med spillerlog­ostikken. Da er det selvfølgel­ig slik at vi har en viss oversikt og planer om hva vi må gjøre hvis en av våre spillere forsvinner ut. – Hva er planen etter Børven? – Odd diskuterer ikke våre overgangss­trategier i mediene, for det blir å slippe andre inn i den samme jakten og igjen fordyrende. Det regner jeg med at alle forstår.

Trist seriestart

Etter en trist ballen førsteomga­ng ble det i alle fall scoringer etter pause. Med sin første berøring headet Ze Eduardo ballen, men mulig via Nordkvelle og i mål.

På overtid ble Markus Kaasa trolig snutt for straffespa­rk. Sandefjord kontret perfekt og med presisjon, og Gussiås avslutter lekkert alene med Rossbach. 2-0.

Minuttet etter fikk Odd straffespa­rk da Kitolano ble felt. Børven satte inn redusering­en, men det var ikke nok. Dermed tapte Odd hjemme for første gang for Sandefjord.

 ?? FOT0: NTB SCANPIX ??
FOT0: NTB SCANPIX
 ??  ?? ROSENBORG: Varden har fått vite at Torgeir Børven har sagt ja til Rosenborg. i går va
ROSENBORG: Varden har fått vite at Torgeir Børven har sagt ja til Rosenborg. i går va

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway