Varden

Nå fylles Powerhouse

EYs Porsgrunnk­ontor flytter inn i R8s Powerhouse Telemark i Porsgrunn 1. november.

- Tore.moen@varden.no

Tore Øyvind Moen

▶ PORSGRUNN

De 42 ansatte innen revisjon, skatt og rådgivning hos EY (Ernst & Young) flytter fra Melkevegen i Porsgrunn hvor de har holdt til siden midten av 90-tallet.

– Det er Akershus Eiendom som skaffer lokaler for EY i hele landet og som søkte etter nye lokaler for porsgrunns­kontoret. Da Powerhouse kom opp som alternativ traff det en nerve i vårt system. Målet er at vi skal vaere karbonnøyt­rale, og det viste seg at både sentralt i Norge og i London hadde ledelsen fått med seg CNNs omtale av bygget, forteller Tone Mari Flatland, leder av EY Telemark. CNN plukket i vinter ut Powerhouse, som i disse dager er kledd med solcellepa­neler, som ett av de ti mest spennende nybyggene i verden i 2020.

Skal vaere synlige

– Vi gleder oss veldig til å flytte inn i nye og topp moderne lokaler. Dette er en strategisk viktig beslutning for vår videre satsing i Telemark og for vår synlighet i Grenlands-området. Vi tror også at nye lokaler vil styrke attraktivi­teten blant ansatte og nyutdanned­e, sier Tone Mari Flatland.

EYs nye lokaler er i tredje etasje og er på 800 kvadrat, noe som er omtrent halvparten av hva de har i dag.

– Vi jobber annerledes i dag enn før. Vi skal ha kontorland­skap, men det blir rikelig med møterom og Teams-rom, sier hun.

Adm.dir. Emil Eriksrød hos byggherre R8 Property er også svaert fornøyd med den nye leietakere­n. Han har selv jobbet der som revisor i EY fram til 2010 og kjenner firmaet godt.

– EY har gjennom flere tiår vaert en solid og viktig bedrift for vår region. De fleste innen offentlig og privat virksomhet har nok gjennom årenes løp hatt en tilknytnin­g til EY. For oss er det en fjaer i hatten å få dem som leietaker. Det er ekstra gledelig at de gjennom sitt virke inviterer kunder til sine nye lokaler. På den måten får enda flere kjennskap og tilknytnin­g til bygget. Vårt ønske er å skape gode nabolag, og det får vi virkelig med EY på laget, sier han.

EY er også revisor for R8selskape­ne, noe de også er for Grenland Invest som eier bygget de flytter fra.

– Vi er markedsled­ere innen revisjon og reviderer de fleste større eiendomsse­lskapene i distriktet, sier Flatland.

Åpner bygget 3. august

– Vi har satt 3. august som overtakels­esdato for bygget, forteller Emil Eriksrød.

Da skal R8-firmaene inn i 4. etasje. Noen av leietakern­e vil flytte inn umiddelbar­t, mens andre kommer inn utover høsten. sier Eriksrød.

De elleve etasjene har følgende innhold:

11. Takterrass­e

10. Møteromsse­nter

9. Personalre­staurant

8. Schneider Electric, SCG

7. Gassnova

6. Rambøll

5. Protekt IT, Mynd Entreprenø­r

4. R8, Evolve

3. EY

2. Evolve

1. Barception, Evolve

– Bygget er nå 96 prosent utleid, sier Eriksrød.

Da R8 kjøpte Porsgrunn Naeringspa­rk i 2014 var det med 12.500 kvadratmet­er bygningsma­sse. Med Powerhouse og det påbegynte forsknings­senteret Polymer Exploratio­n Centre blir bygningsma­ssen på naer 30.000 kvadratmet­er.

– Det blir ca. 350 arbeidspla­sser i Powerhouse. Når det neste bygget er ferdig vil det vaere naer ett tusen arbeidspla­sser her, sier Eriksrød.

 ?? ALLE FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? SOLCELLER: Tone Mari Flatland, leder for EY Telemark og Emil Eriksrød fra R8 foran det nå solcellekl­edde Powerhouse hvor EY flytter 1. november.
ALLE FOTO: TORE ØYVIND MOEN SOLCELLER: Tone Mari Flatland, leder for EY Telemark og Emil Eriksrød fra R8 foran det nå solcellekl­edde Powerhouse hvor EY flytter 1. november.
 ??  ?? UTSIKT: Tone Mari Flatland, leder for EY Telemark og Emil Eriksrød fra R8 på takterrass­en med vid utsikt.
UTSIKT: Tone Mari Flatland, leder for EY Telemark og Emil Eriksrød fra R8 på takterrass­en med vid utsikt.
 ??  ?? NYBYGD: Tone Mari Flatland og Emil Eriksrød i EYs nye lokaler hvor de flytter inn1. november.
NYBYGD: Tone Mari Flatland og Emil Eriksrød i EYs nye lokaler hvor de flytter inn1. november.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway