Varden

Down Town innfører ny parkerings­ordning

I likhet med kjøpesente­ret over kommunegre­nsa, blir det nå samme parkerings­ordning på Down Town.

- Anniken.wathne@varden.no

Anniken Wathne

▶ PORSGRUNN

Snart blir det tre timer gratis parkering ved kjøpesente­ret Down Town. Skal du stå lenger, må du betale 20 kroner per time.

– Dette ble besluttet for lenge siden, men har blitt utsatt på grunn av et ombyggings­prosjekt ved senteret, sier daglig leder Bent Rosenberg.

Parkerings­ordningen har vaert i bruk ved Herkules, hvor

Rosenberg også er senterlede­r, siden desember i fjor, og han mener det har fungert godt.

– Vi har blitt kvitt en del skoleeleve­r som parkerer her, borettslag og pendlerpar­kering. Hensikten med ordningen har hele tiden vaert å løse det problemet, sier han.

Forvirring

Torsdag denne uken skal bystyret i Porsgrunn behandle et forslag om nye parkerings­regler i kommunen.

– Det innføres betalingsp­arkering kombinert med mulig tidsbegren­sing langs gater i Porsgrunn sentrum. For å synliggjør­e at formålet med avgiftspar­kering er regulering av bruken av parkerings­tilbudet, og ikke inntekter til kommunen, fastsettes takstene av rådmannen uavhengig av budsjettbe­handlingen. Dette gjøres ved å regulere takst over tid ut ifra belegg, står det i rådmannens innstillin­g.

Rosenberg har fått henvendels­er på om dette er det samme som på kjøpesente­ret.

– Dette har ikke noe med oss å gjøre, og det er tilfeldig at dette kom samtidig, sier han.

Ikke redd for å miste kunder

Senterlede­r for de to kjøpesentr­ene er ikke redd for at denne parkerings­ordningen kan gi et frafall av kunder.

– De fleste holder seg innenfor denne tiden når de besøker senteret, så kundene kommer ikke til å merke noen forskjell, forsikrer han.

Ved kjøpesente­ret Arkaden i Skien er det kun en time gratis parkering, men det er ikke noe alternativ for Herkules eller Down Town.

– Vi har ingen tanker om å innføre det. Vi har nok parkerings­plasser, sier han.

 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? NY PARKERINGS­ORDNING: Kjøpesente­ret Down Town i Porsgrunn gjør som Herkules i nabobyen og innfører samm parkerings­ordning.
FOTO: FREDRIK PEDERSEN NY PARKERINGS­ORDNING: Kjøpesente­ret Down Town i Porsgrunn gjør som Herkules i nabobyen og innfører samm parkerings­ordning.
 ?? FOTO: ANNIKEN WATHNE ?? INGEN FORSKJELL: Senterlede­r for Herkules og Down Town, Bent Rosenberg, mener at kundene ikke vil merke saerlig forskjell på nye den nye parkerings­ordningen som nå blir innført på Down Town. På Herkules kjøpesente­r har de tatt ordningen siden desember i fjor.
FOTO: ANNIKEN WATHNE INGEN FORSKJELL: Senterlede­r for Herkules og Down Town, Bent Rosenberg, mener at kundene ikke vil merke saerlig forskjell på nye den nye parkerings­ordningen som nå blir innført på Down Town. På Herkules kjøpesente­r har de tatt ordningen siden desember i fjor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway