Varden

Nå kan redningen vaere naer for Didier

Ordføreren fremmer forslag for å bla opp for bedrifter rammet av ombygginge­n på Landmannst­orget.

- Alexander.lehmann@varden.no

Alexander Lehmann

▶ SKIEN

Saerlig bakeriet Didier har blitt rammet hardt av utbygginge­n. De økonomiske tapene og usikkerhet­en har vaert krevende for eier Sebastien Seynaeve.

Forrige uke gikk Skiens-politikere fra SV og Høyre ut i Varden og oppfordret Bypakka til å støtte bedriften økonomisk. De mener det er riktig at bakeriet får kompensasj­on for et prosjekt som har tatt lengre tid enn planlagt.

– Jeg er blitt fortalt underveis at «vi forstår din situasjon», men det er ingen som kommer med konkrete forslag om hjelp. Nå har vi dårlig økonomi ved bakeriet. Kassa er snart tom, så jeg håper virkelig på en kompensasj­on, sa Seynaeve til Varden.

Nå kan redningen vaere på vei. I en e-post til Varden skriver ordfører Hedda Foss Five at penger fra Bypakke Grenland er utelukket, da de er bundet opp i avtaler med andre parter som fylkeskomm­unen, Staten og de andre kommunene i Grenland.

I stedet fremmer Foss Five et alternativ­t forslag for å kompensere bakeriet, og vil ha dette til behandling i bystyret neste torsdag.

– Jeg håper og tror at det kan bli et felles forslag fra alle partiene i Skien bystyre, skriver Foss

Five.

Vanskelig

Mandag kveld sier Didier-eier Seynaeve at det er slik hjelp han håper på.

– Det hadde vaert midt i blinken. Akkurat nå er det veldig vanskelig, og vi har ingen løsning. Nå blir det veldig fint vaer i Skien, og vi kan få flere kunder, og vi må jo prøve uansett, men jeg tror ikke det blir nok, sier han.

– Kommer hjelpen tidsnok? – Ja, hvis det kommer hjelp nå så går det helt fint. Vi har slått alarm nå fordi vi har snakket med kommunen lenge.

Uvanlig mange henvendels­er

Ordføreren skal ha fått flere henvendels­er om bedrifter som har slitt på grunn av byggingen i sentrum, og da saerlig bakeriet.

– Jeg har fått uvanlig mange henvendels­er det siste året, både fra privatpers­oner, politikere og ulike naeringsak­tører i byen, som er veldig bekymret for bakeriets og det nyoppussed­e driftsbygg­et på Landmannto­rget sin framtid, skriver Foss Five i en tekstmeldi­ng til Varden.

Det er ikke tvil om at Didier er bedriften er rammet hardest. Utover dette må andre som kan ha vaert rammet av ombygginge­n bli vurder.

– Hvis bystyret støtter forslaget mitt, får administra­sjonen og undertegne­de ta en vurdering av hvorvidt de ter flere bedrifter som har blitt saerlig skadeliden­de av byggeprosj­ektet.

Fullmakt

Foss Five påpeker at kommunen tidligere har kompensert bedrifter som har blitt rammet av byggeprose­sser. Forslaget innebaerer blant annet at ordføreren får fullmakt til å bruke formannska­pets disposisjo­nskonto for å hjelpe naeringsdr­ivende.

Forslaget til ordføreren i sin helhet lyder slik:

«I forbindels­e med utbygging av Landsmanns­torget er bystyret kjent med at enkelte naeringsdr­ivende har hatt spesielt store vanskeligh­eter med driften. Bl. annet er servicebyg­get på torget spesielt hardt rammet. Bystyret er videre kjent med at huseiere i området har gitt utsettelse­r og fritak fra husleier i anleggsper­ioden. Ordfører gis fullmakt fra bystyret til å benytte formannska­pets disposisjo­nskonto til eventuelle tiltak som kan bedre situasjone­n for naeringsdr­ivende som har hatt spesielt store utfordring­er. Bystyret forutsette­r at spørsmålet utredes administra­tivt før ordfører benytter fullmakten. Bystyret skal orienteres om bruk av fullmakten i første ordinaere bystyremøt­e.»

 ?? FOTO: PÅL EGIL TORNHOLM ?? KREVENDE: Sebastien Seynaeve og bakeriet Didier har hatt det tøft under ombygginge­n av Landmannst­orget. Nå kan kommunen komme til unnsetning.
FOTO: PÅL EGIL TORNHOLM KREVENDE: Sebastien Seynaeve og bakeriet Didier har hatt det tøft under ombygginge­n av Landmannst­orget. Nå kan kommunen komme til unnsetning.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway