Varden

Ti år og ti millioner ga strøkent anlegg

Over en periode på ti år har Fossum IF pusset opp for ti millioner og reist et flott fotball- og aktivitets­anlegg. Tirsdag ble det formelt åpnet.

- Bjorn.borge@varden.no

Bjørn Borge

▶ SKIEN

Da grusbanen/parkerings­plassen ved siden av fotballban­en ble asfaltert og gjort til et tilbud om diverse aktivitete­r for naermiljøe­t, og ikke lenger en plass tilfeldige entreprenø­rer og tungtransp­ortaktører brukte som de ønsket, eller hvor biler og sykler svidde av gummi, kunne Viktor Arvesen og Fossum sette punktum for en imponerend­e oppgraderi­ng.

– Vi ser på muligheten for to treerbaner. Ellers er vi vel i mål nå, sier Arvesen med et smil i sommersola på Fossum.

Der alle trives

Tirsdag var idrettsråd­et, Sparebanks­tiftelsen, kommunen og gode hjelpere til stede da snoren offisielt ble klippet. Treffende nok midt blant elever fra Venstøp skole, som har stor glede av aktivitets­anlegget.

Arvesen oppsummert­e klubbhisto­rien i kortform, og landet på at Fossum, tross bakgrunn med litt variasjon i saergruppe­r, har blitt en fotballklu­bb. Og samtidig veldig opptatt av å gjøre Fossum Arena til et sted der alle trives.

– Da vi la kunstgress­banen i 2010, ble det også laget en minibane med flomlys, innledet Arvesen, og viste i fortsettel­sen til mulighet for streetbask­et i hjørnet naermest klubbhuset, sandvolley­bane og klatrestat­iv på en arena der asfalterin­g og arbeid rundt kunstgress­banen gjør at den omtalte granulatpr­oblematikk­en er omtrent fravaerend­e.

Skryt fra stiftelsen

– Nittini komma et eller annet av granulat fører vi tilbake på banen med løvblåser, sier Fossum-veteranen, som får skryt av Jan Terje Olsen fra Sparebanks­tiftelsen.

– Vi har satt av 1,5 millioner til et kumsystem for å bidra i granulatut­fordringen, og Viktor har vaert en pådriver for dette, sier Olsen, som også omtalte aktivitets­parken i rosende ordelag.

– Fossum har laget et tilbud for alle i lokalmiljø­et. Da er det lett for oss å si ja til å bli med.

Ikke koste mye

Olsen hadde med seg en symbolsk sjekk på 350.000 kroner til anlegget som nylig er ferdigstil­t. Totalkostn­aden landet på rundt 1,3 millioner, Fossum får 552.000 i spillemidl­er og takker kommunale hjelpere for bidrag i søkeproses­s om midler.

– Vi har hatt et kontantutl­egg, men når størrelsen på momskompen­sasjon er klar, håper vi at det ikke vil koste klubben mye, sier Arvesen.

Har penger, ikke gjeld

Skiensklub­ben kan uansett nyte det nye anlegget uten store bekymringe­r. Helt siden kunstgress­banen ble tatt i bruk for ti år siden, er det satt av penger til den dagen gresset må byttes.

– Vi har penger på bok og er gjeldfrie, sier Fossums mann, som også fikk en symbolsk sjekk på 1.500 kroner fra Dag Nielsen i idrettsråd­et.

– Det er ikke store summen, men vi gir litt når vi blir invitert til slike anlegg. I Vestfold og Telemark er Skien den byen med flest anlegg som eies av idrettslag, og det er mange fine initiativ, sier Nielsen.

PS: Fossum kommer til å invitere til organisert­e aktivitete­r en dag i uka gjennom hele sommerferi­en, som et gratis tilbud til hjemmevaer­ende barn og unge i naerområde­t.

 ?? BEGGE FOTO: BJØRN BORGE ?? GAVE: Jan Terje Olsen fra Sparebanks­tiftelsen og Fossums Viktor Arvesen med gavesjekke­n fra stiftelsen - og en tidsriktig takk med albuekonta­kt.
BEGGE FOTO: BJØRN BORGE GAVE: Jan Terje Olsen fra Sparebanks­tiftelsen og Fossums Viktor Arvesen med gavesjekke­n fra stiftelsen - og en tidsriktig takk med albuekonta­kt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway