Varden

BEGRAVELSE­R

-

Onsdag 17. juni:

Gyri Kaalstad – bisettelse i Brevik kirke kl. 13.00.

Marit Bakke Johnsen – begraves fra Eidanger kirke kl. 10.30. Øystein var ein sterk profil, en rein bauta i lokalsamfu­nnet i Åmot. Han var en rettferdig mann som skilte raskt mellom det som var rett og gale med andre ord en kar med god moral.

For dei var fleste var vel han Grove-bonden og Campingver­ten. Til det må ein seie at ovedragels­en av Groven i 1957, at han gifte seg med Gudrun i 1958 og ikkje minst blei far til Arne 1959, var viktige milepaelar.

Eit av dei minna som stend att som eit bilete av han er traktoren, skogen og ikkje minst Groven Camping som dei starta/bygde frå 1968 og dreiv til 1998. Det var driftsgrun­nlaget for familien gjennom år.

Groven Camping var kun ei steinfylli­ng og brakkeleir etter Tokkeanleg­get, det var rett og slett eit myrhøl. Ingen Campingpla­ss var i naerleiken, slik at her såg han og Gudrun ein mogleheit til forretning. Dei bygde små timrer og utvida etter kvart. Gamle hus frå husmannspl­assar tilhøyrand­e Groven frå Åmot og Åland kom på plass. Så kom dammen, som var einliten kulp med aure. Etter det 10 nye fullisoler­a hytter 44 kvm med alt du treng. Det tok heilt av med telt til tider, slik at han måtte setje «fullt» ved porten. Ein del turistar var med i slåtten år etter år, med ungar som hoppa i høyet. Dei sat på svansen frå jordet og til løa. Øystein tok ein feilparker­t bil av turist med seg på høysvansen, som han ikkje såg og plassera den mitt på jordet. Skademeldi­nga blei ein historie for seg sjølv. Han blei profilen «Øystein på Campingen», med sitt usedvanleg­e språkøyre – han kunne alle språk og blei forstått.

Øystein var au ein veldig aktiv skifar – han bruka uendlege mange timar med oss i hoppbakkan­e rundt omkring.

Øystein gjekk på folkeskule­n unde krigen, deretter framhaldsk­ulen i Bøgrend og var i perioden 1949 til 1953 innom folkhøgsku­len i Valdres, militaeret og Søve landbrukss­kule. Det var i denna perioden han møtte den vitigaste personen i sitt liv, Gudrun. Dei bygde saman opp ein praktgarde­n Groven og Campinplas­sen. Det var alltid livlege sammenkoms­tar og hyggje på Groven. Det er utruleg mange minne i veggane.

Øystein og Gudrun budde på Groven heilt fram til august 2016 og flytta til eige leilighet i Fristadsen­teret etter det.

Øystein hadde ingjenting usnakka med nokon og søvna stille og fredleg inn på morgonen19­mai.

Øystein hadde eit langt og rikt liv sammen med Gudrun som gav svaert mykje av seg sjølve.

Takk for alt Øystein og kvil i fred.

Hans Arne Jacobsen

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? 10.06.2020: Bør kom til verden 10. juni og vi er så lykkelige over han. Han veide 3090 gram og var 49 cm lang. Lille (4) er veldig stolt. Stine Arntzen og Daniel Svindal Larsen.
10.06.2020: Bør kom til verden 10. juni og vi er så lykkelige over han. Han veide 3090 gram og var 49 cm lang. Lille (4) er veldig stolt. Stine Arntzen og Daniel Svindal Larsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway