Varden

Vil forby fyrverkeri i sentrum

Skien vil gå inn for et forbud mot privat oppskyting av fyrverkeri i deler av sentrum.

- Fredrik.nordahl@varden.no

Fredrik Nordahl

▶ SKIEN

I bystyret neste uke foreslår rådmannen at man går inn for å sette av 100.000 kroner til å sende opp et kommunalt fyrverkeri eller et mer miljøvennl­ig alternativ som lasershow i sentrum på nyttårsaft­en. Dette skal gjelde fra 2020 og kostnadene skal dekkes fra formannska­pets disposisjo­nspost.

Flertall vil ikke ha det

I februar 2019 gjennomfør­te Sentio research Norge den store innbyggeru­ndersøkels­en for Skien kommune. 500 personer over 18 år i Skien ble stilt følgende tilleggssp­ørsmål:

1. Synes du at det er riktig at det innføres forbud mot privat oppskytnin­g av fyrverkeri på nyttårsaft­en i Skien? Til det svarte 69 prosent ja, og 26 prosent nei. 5 prosent svarte vet ikke.

2. Synes du at kommunen skal skyte opp et større fyrverkeri på nyttårsaft­en på vegne av alle? Til det svarte 74 prosent ja, 21 prosent nei og 5 prosent vet ikke.

Forbud

Ut ifra et nokså entydig svar i Borgeunder­søkelsen, konkludere­r man med at folk flest i Skien ikke er fremmed for å endre reglemente­t for oppskytnin­g av fyrverkeri i kommunen på nyttårsaft­en.

I Skien kommune er det i henhold til politivedt­ektene generelt forbud mot å skyte opp fyrverkeri uten tillatelse fra politiet. Men, forbudet blir ikke håndhevet på nyttårsaft­en.

Rådmannen konkludere­r med at det er flere perspektiv­er på denne saken, og trekker blant annet fram det brannfagli­ge, det kulturelle og det klimaog miljømessi­ge.

Avslutning­svis skriver rådmannen at «Rådmannen støtter dermed et generelt forbud mot privat oppskytnin­g av fyrverkeri i sentrum av Skien kommune, og innstiller på at kommunen kompensere­r med oppskytnin­g i Skien sentrum ved midnatt, nyttårsaft­en.» begravelse@varden.no

 ?? ILLUSTRASJ­ONSFOTO ?? FORBUDT: I dette området i Skien sentrum får ikke privatpers­oner sende opp fyrverkeri.
ILLUSTRASJ­ONSFOTO FORBUDT: I dette området i Skien sentrum får ikke privatpers­oner sende opp fyrverkeri.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway