Varden

Politiet har en mistenkt i saken

Politiet mistenker at en mann i 20-årene står bak den omfattende taggingen av Bø skule i våres.

- Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no

Det var i morgentime­ne 3. april i år at en vaktmester oppdaget at Bø skule var blitt utsatt for omfattende tagging.

Erkjenner ikke

«Covid-19», «slayer» og «blod» var blant det som var blitt sprayet på vinduer, dører og vegger utendørs.

Etterforsk­ingen er ikke avsluttet, men politiets mistanker går i én spesiell retning.

– Det er én person som har status som mistenkt i saken. Vedkommend­e er blitt avhørt. Personen erkjenner ikke straffskyl­d. Politiet har heller ikke konkludert med tanke på hvem som gjorde dette, men det er altså én person som er mistenkt. Dette er en mann i 20-årene, bekrefter politijuri­st Tine Henriksen i Sør-Øst politidist­rikt overfor Varden.

Vitneopply­sninger

Hun ønsker ikke å si noe om hvor mannen kommer fra.

– Hva var det som satte politiet på sporet av mannen i 20-årene?

– Det var vitneopply­sninger som gjorde at vi ønsket å snakke med denne personen. Av hensyn til etterforsk­ingen ønsker jeg ikke å si noe om hvilke konkrete opplysning­er politiet sitter på, sier Henriksen.

Valgte seg ut barneskole

Skadeverke­t på Bø skule ble tidlig anslått til å kunne koste kommunen rundt 100.000 kroner.

– Vet politiet noe om årsaken til at nettopp Bø skule, som er en barneskole, ble utsatt for denne taggingen?

– Nei, det vet vi ikke. Hvorfor dette ble gjort, er også noe av det vi undersøker. Vi sitter per nå ikke på opplysning­er om hvorfor akkurat denne skolen ble valgt. Men med skadeverk som dette er det klart at man har forståelse for at slikt er ubehagelig å vaere vitne til, sier politijuri­st Tine Henriksen til Varden.

Også i januar ble Bø skule utsatt for skadeverk. Begge sakene er blitt anmeldt til politiet.

– Det er klart at tagging og skadeverk er til voldsomt bryderi. Det skaper mye jobb og koster mye penger for ingen grunn. Politiet ser alvorlig på dette, sier Henriksen.

 ??  ??
 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? HAERVERK: Rektor Anlaug Aase Cowles fortvilte over haerverket da det ble oppdaget. Her står hun foran døra til gymsalen 3. april i år.
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT HAERVERK: Rektor Anlaug Aase Cowles fortvilte over haerverket da det ble oppdaget. Her står hun foran døra til gymsalen 3. april i år.
 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? TAGGET PÅ SKOLEBYGNI­NGEN: Bø skule ble utsatt for omfattende haerverk tidlig i april. Mann i 20-årene mistenkes for å stå bak taggingen.
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT TAGGET PÅ SKOLEBYGNI­NGEN: Bø skule ble utsatt for omfattende haerverk tidlig i april. Mann i 20-årene mistenkes for å stå bak taggingen.
 ?? FOTO: JON-INGE HANSEN ?? HAR EN MANN I KIKKERTEN: Politijuri­st Tine Henriksen bekrefter at en bestemt person er mistenkt for å stå bak den omfattende taggingen.
FOTO: JON-INGE HANSEN HAR EN MANN I KIKKERTEN: Politijuri­st Tine Henriksen bekrefter at en bestemt person er mistenkt for å stå bak den omfattende taggingen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway