Varden

Protestere­r mot parkerings­ordning

Klar beskjed fra naeringsdr­ivende i Storgata til byens politikere: Dere vil endevende en parkerings­ordning som fungerer helt utmerket.

- Per Arne Rennestrau­m per.arne.rennestrau­m@varden.no

Onsdag ettermidda­g mobilisert­e flere butikkdriv­ere for å få et klart budskap ut i Varden.

Ble ikke spurt

– Det verste av alt er at vi ikke er blitt spurt av kommunen om hva vi synes, at den ordningen som er i dag er helt utmerket, sier Hanne Micaelsen som driver Damespesia­len, en institusjo­n i Storgata i Porsgrunn.

Mens kommunens folkevalgt­e mener at dagens parkerings­ordning ikke fungerer, sier de som lever av kunder med bil altså det motsatte.

– Den er kjempebra. Men med bare en times gratis parkering vil kundene forsvinne, sier

Hanne Micaelsen.

Kommunen har allerede brukt flere hundre tusen kroner på en konsulentr­apport. Dersom vedtak om ny parkerings­ordning blir fattet i bystyret fortsetter pengene å rulle. Ifølge rådmannen vil det koste mellom fire og seks millioner kroner å sette den i verk. Ny skilting og teknologis­ke innretning­er vil koste flesk.

Kundeflukt

Butikkdriv­ere mener det vil føre til kundeflukt.

– I dag er det to timers gratis parkering. Jeg har spurt naeringsdr­ivere fra Franklinto­rget og oppover. Det viser seg at det er ledige parkerings­plasser helt opp til Rådhusplas­sen. Derfra og oppover er det litt verre, fordi mange av kommunens ansatte tar opp parkerings­plasser som var ment for kunder, sier Gyda Riis som er utleieansv­arlig i Schanke Eiendom. Flere av selskapets virksomhet­er er avhengig av gateparker­ing i Storgata for å overleve.

Larissa Rognlien flyttet klesbutikk­en Bitta fra Osebrostrø­ket til Hammondgår­den for et år siden for å få bedre parkering til kundene sine. I Osebrostrø­ket var det nemlig håpløs.

– Her, litt lenger nede i byen er det bra. Men nå skal de ødelegge også dette, sier hun tankefullt. Hanne Micaelsen viser til at butikkdriv­ere har hatt mye å stri med det siste året: Graving i gata og korona taerte på kapital og krefter. Så kommer et parkerings­regime som de frykter vil føre til kundeflukt.

Konsulents­elskapet Rambøll har mente det burde vaere avgift fra første time. Politikern­e har gått for en gratistime. De naeringsdr­ivende vil altså ha status quo.

– Det er god sirkulasjo­n på parkerings­plassene her i byen. Kundene er fornøyde. Det er vi også, sier Gina Helgesen som driver Rock Frisør.

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? GOD ORDNING: Gyda Riis (Schanke Eiendom), Larissa Rognlien (Bitta), Hanne Micaelsen (Damespesia­lenI og Gina Helgesen (Rock Frisør) mener dagens ordning fungerer utmerket.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M GOD ORDNING: Gyda Riis (Schanke Eiendom), Larissa Rognlien (Bitta), Hanne Micaelsen (Damespesia­lenI og Gina Helgesen (Rock Frisør) mener dagens ordning fungerer utmerket.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway