Varden

Mange sliter nå

-

I Varden for en tid siden fikk vi innsyn i det som mange familier i Grenlandso­mrådet nå opplever.

Permitteri­nger og stopp i inntekten for mange ansatte som blir permittert eller mister jobben har fått store konsekvens­er.

Familier som før korona-epidemien har fått livet til å gå i hop økonomisk greier ikke lenger å få pengene til å strekke til. Koronasitu­asjonen har også gjort livet enda verre for de som allerede hadde det vanskelig og var avhengige av hjelp fra andre.

I rusomsorge­n har for eksempel Skien Diakonale Senter måttet stenge ned deler av sitt tilbud. Frivilligs­entralene i hele Grenland, Røde Kors, Frelsesarm­een og andre deler ut mat til 700 personer hver uke. Dette er virksomhet som støttes av private bidragsyte­re.

Bydelshuse­ne i Skien har en viktig funksjon. De har ulike aktivitete­r for beboere i naermiljøe­t. Kanskje det er nettopp nå vi hadde hatt bruk for dette. Bydelshuse­ne driver også kafé. Og serverer flesk- og duppe og andre godsaker til de som kan betale for seg. Dette drives i direkte konkurrans­e med kafeene rundt om i Skien, kafeer som i disse dager sliter ekstra pga Korona- situasjone­n.

De 3 bydelshuse­ne får flere millioner i kommunalt tilskudd. Jeg synes ikke at det er en kommunal oppgave å drive slike kaféer med betalingsd­yktige voksne som målgruppe. Mens frivilligh­eten må hjelpe til slik at flere hundre mennesker får «det daglige brød».

Emilie C. Schäffer Skien Høyre

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway