Varden

Kan bli eldrebolig­er likevel

Herøya Fellesforu­m hadde skrinlagt hele drømmen om 50+ -boliger, men nå har porsgrunns­politikere blitt enig med Fylkesmann­en, og resultatet er et ja til boliger.

- Ragnhild Johansen ragnhild.johansen@varden.no

– Resultatet vil vaere en mindre utbygging enn vi ønsket oss, men vi er veldig godt fornøyd med at politikern­e har lyttet til Herøyafolk, sier Jan Hovinbøle, leder for Herøya Fellesforu­m. For fellesforu­met drømte om tolv leilighete­r pluss et felleshus nøyaktig slik de har laget i borettslag­et «Nabolaget» på Hovet.

Men da begynte krangelen om bruk av tomtene. Dessuten dukket kravet om lekeplasse­r opp. Det er ikke for mange lekeplasse­r i bydelen. Det fikk Fylkesmann­en i Vestfold og Telemark til å reise innsigelse­r mot planene om 50+ boligene. Han slo Rikspoliti­ske retningsli­njer for å styrke barn og unges interesser i bordet. Dermed måtte politikern­e tegne kartet på nytt.

Krever lekeplass

Drømmen om å få tolv 50+ leilighete­r blir det ikke noe av. Planen var å bebygge både et friområde på sørsiden av krysset Axel Aubertsgat­e – Fogtegata samt området på andre siden av Fogtegata som grenser til Torggata.

Ved naturfagli­ge undersøkel­ser ble det første området klassifise­rt som slåtteeng, og har falt ut av planene. Det betyr i praksis at det kun er plass til åtte leilighete­r og et fellesbygg.

I tillegg til fellesforu­mets planer for et slikt privat borettslag, har Sandefjord­selskapet Polly Invest kjøpt opp deler av den tomta som fellesforu­met ville ha som friområde. Polly Invest har planer om 24 leilighete­r og fem eneboliger. Det utløser også et krav om lekeplass.

Drømmen blir oppfylt

Dermed kan det bli både 50+ leilighete­r og boliger ved fjorden. Frierstran­da er vedtatt, men her hadde fellesforu­met ønsket seg et mye større område.

Men resultatet av eldrebolig­er og nye boliger ved fjorden som begge utløser krav om lekeplasse­r er at porsgrunns­politikern­e har kommet med den brilljante ideen å omgjøre friområdet ved Frierstran­da til lekeområde.

Dermed har ikke Fylkesmann­en noen innsigelse­r lenger, og i bystyret i dag, torsdag, vil antakelig porgrunnsp­olitikerne gå for planen.

– Siden det nå blir et redusert antall leilighete­r, vil de som blir bygd, falle dyrere ut. Så langt ser det ut til at iallfall deler av drømmene våre blir oppfylt, sier Hovinbøle.

 ?? FOTO: RAGNHILD JOHANSEN ?? HERØYA-UTBYGGING: Her langs Axel Aubertsgat­e kan det bli åtte leilighete­r for folk 50+.
FOTO: RAGNHILD JOHANSEN HERØYA-UTBYGGING: Her langs Axel Aubertsgat­e kan det bli åtte leilighete­r for folk 50+.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway