Varden

Advarer mot en times gratis parkering

Politikern­e i Porsgrunn ville ha en times gratispark­ering, men får i siste liten en kalddusj fra konsulents­elskap.

-

Notatet blir lagt fram for bystyret som torsdag behandler ny parkerings­ordning i byen. Der advares det kraftig mot det siste politiske krumspring­et i den betente parkerings­saken. Dersom politikern­e følger rådet, kan resultatet bli null minutter gratis parkering. Dette skjer samtidig som en rekke naeringsdr­ivende i byen tar til orde for beholde dagens ordning med to gratistime­r.

Her skriver de at avgiftspar­kering med gratisperi­ode er uhensiktsm­essig. De mener det kan føre til misforståe­lser, at folk vil fortsette å flytte bilene og nullstille parkeringe­n etter en time og så gyve på en ny gratisperi­ode. Dessuten har selskapet funnet ut at en gratisperi­ode vil redusere kommunens inntekter. Eller som det heter i notatet: « … vil gi redusert økonomisk baerekraft ved økte kostnader til håndheving og reduserte inntekter».

«Dersom kommunen til tross for ulempene skulle ønske å tilby avgiftspar­kering med gratisperi­ode, er vår vurdering at det med minst uheldige konsekvens­er kan gjøres på parkerings­områder utenfor gater. Dette er plasser som uansett antas å bli tilrettela­gt for parkering av noe lengre varighet,» skriver Rambøll.

Utvalg for Miljø og byutviklin­g innstilte i forrige uke på å innføre avgift også på gateparker­ing. Men forutsetni­ngen var at den første timen skulle vaere gratis eller veldig billig. Også det lovmessige med en gratistime ble utfordret.

 ??  ?? NY ORDNING: I Porsgrunn jobbes det med en ny parkerings­ordning. Torsdag denne uken avgjøres saken i bystyret.
NY ORDNING: I Porsgrunn jobbes det med en ny parkerings­ordning. Torsdag denne uken avgjøres saken i bystyret.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway