Varden

Betaler dyr festeavgif­t for tomt bygg

Et salg av Fen skole viser seg å sitte langt inne. Nå er nok nok for Gry Anette Rekanes Amundsen (Frp).

- Andreas.soltvedt@varden.no

Andreas Soltvedt

▶ NOME

Nome kommunes prøvede økonomi gjør at et salg av gamle Fen skole ville vaert kjaerkomme­nt. Allerede i 2011 gikk formannska­pet i Nome inn for å selge skolen for å sikre kjaerkomne midler til kommunekas­sa etter at skolen ble lagt ned i 2009. Men med betydelige festeforpl­iktelser har et salg vist seg vanskelig å lande.

Foreslo å rive bygget

I tirsdagens kommunesty­remøte i Nome tok Gry Anette Rekanes Amundsen (Frp) til orde for å få opphevet festekontr­akten med Opplysning­svesenets fond.

– Salg av Fen skole har vaert på agendaen mange ganger. Vi har vaert i forhandlin­ger med Opplysning­svesenets fond som ikke har vaert den enkleste motparten å forhandle med – for å si det forsiktig. Nome kommune sitter med regulering­smyndighet for eiendommen. Vi kan omregulere til boliger eller andre ting. Hvis vi ikke får solgt skolen innen sommeren, mener jeg at vi kan rive bygget eller oppheve festekontr­akten, sa Rekanes Amundsen fra talerstole­n.

Hun viste til Tomtefeste­loven med hensyn til å kunne oppheve festekontr­akten.

– Det er helt vanvittig at vi har betalt svimlende kostnader og festeavgif­t i mange år på et tomt bygg. Så god råd har ikke Nome kommune, fastslo politikere­n.

Frist neste sommer

Enden på visa tirsdag ble ikke like dramatisk i og med at posisjonen i kommunesty­ret ikke ville gå med en omreguleri­ng av eiendommen. Etter gruppemøte i opposisjon­en og dialog med posisjonen endte kommunesty­ret med følgende vedtak:

– Kommunesty­ret ber seg forelagt en sak om avhending av Fen-skole, herunder oppsigelse av festekontr­akt, innen sommeren 2021.

 ??  ??
 ?? FOTO: HALVOR ULVENES ?? SVAERT MISFORNØYD: Gry Anette Rekanes Amundsen (Frp) har sett seg lei på at salg av Fen skole uteblir.
FOTO: HALVOR ULVENES SVAERT MISFORNØYD: Gry Anette Rekanes Amundsen (Frp) har sett seg lei på at salg av Fen skole uteblir.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway