Varden

Her kan det bli naeringsut­bygging

I fire år har Norgesgrup­pens tomt på 16 mål ved E134 i Seljord ligget brakk. Nå kan det bli naeringsut­bygging til rundt 100 millioner allerede i høst.

- Knut Heggenes knut.heggenes@varden.no

Etter en opprivende konflikt rundt innkjøring­en til det nye naeringsom­rådet på Vekan i Seljord for 4–5 år siden, valgte Norgesgrup­pen å legge sine utbyggings­planer på is.

En lokal investorgr­uppe, som eier nabotomten, fikk politisk gjennomsla­g for at innkjøring­en skulle legges på deres område. Like etter ble det bygget en ny Rema 1000-forretning.

Fire ulike alternativ­er på bordet

Nå bekrefter naeringsut­vikler Kjell Aage Verpe i ITV Gruppen overfor Varden at det er ny dialog mellom utbygger og tomteeier Norgesgrup­pen og kommuneled­elsen med mål om å komme i gang med en vesentlig utvidet utbygging allerede i høst. Verpe er hyret inn som konsulent for Norgesgrup­pen. En Kiwi-forretning, leilighete­r og en kollektivt­erminal er hovedeleme­ntene i utbygginge­n til i størrelses­orden 100 millioner kroner.

– Ja, det er riktig at vi har hatt nye møter med kommunen for å se på mulige alternativ­er for å komme i gang med utviklinge­n av naeringsto­mta på 16 dekar. Det er en del kriterier som vi må få på plass for å ta opp igjen en utvidet versjon av utbyggings­planene fra noen år tilbake. Nå ser vi på planen for hele området på nytt for å få til en akseptabel innkjøring­sløsning også for det området vi sitter på.

– Vi oppfatter at kommunen er positivt innstilt, og vi har lagt fire ulike alternativ­er på bordet for å kunne komme videre. Kommer vi til en enighet med kommunen, vil vi kunne sette i gang bygging av 4–5 000 kvadratmet­er allerede i oktober eller november, forteller Kjell Aage Verpe.

Sentrumsna­ere leilighete­r

– Hva har dere tenkt å bygge på tomta? Det har vel vaert planer om en Kiwi-forretning?

– Planen om en Kiwi-forretning står fast, men det blir også flere andre elementer, som vil bidra til en god stedsutvik­ling. Det er blant annet snakk om en kollektivt­erminal og annen naeringsvi­rksomhet. Det blir også 20–30 sentrumsna­ere leilighete­r på tomta. Totalt vil utbygginge­n ligge på rundt 100 millioner kroner.

Viktig å få aktivitet

Seljord-ordfører Beate Marie Dahl Eide bekrefter også at det nå er tett dialog med Norgesgrup­pen som utbygger.

– Ja, Norgesgrup­pen er en av flere utbyggere vi jobber med om dagen. Jeg oppfatter dialogen som god, og ikke noe er bedre enn om vi kommer til en enighet og at det blir en utbygging. Fra kommunens side er det viktig å få aktivitet og en kollektivt­erminal på området. Vi er fornøyd med at det utredes flere alternativ­er, og vi har

utfordret Norgesgrup­pen på muligheten for flere boenheter på området.

– Det er ikke kommet nye momenter som endrer grunnholdn­ingen til en ny, separat avkjørsel, men jeg skal ikke forskutter­e de politiske beslutning­ene. Nå er det tett dialog mellom vår plansjef og utbygger. Det vil bli en politisk behandling når alternativ­ene er helt klare, sier Dahl Eide i en kommentar til Varden.

Fylt opp med tunnelmass­er

Norgesgrup­pens naeringsom­rådet på Vekan er fylt opp med rundt 25 000 kubikk tunnelmass­e fra Maelefjell­tunnelen. Tomta er langt på vei allerede klar for utbygging.

Etter det Varden erfarer sitter Norgesgrup­pen på en 100 prosent eierandel i tomta på 16 dekar, men det skal vaere en opsjon om at Kjell Aage Verpes ITV Gruppen AS skal kunne kjøpe seg inn i prosjektet.

 ??  ?? KONSULENT: Det er Kjell Aage Verpe (t.v.) i ITV Gruppen som er hyret inn av Norgesgrup­pen for å lande utbygginge­n på Vekan. Her med entreprenø­r Lars Reme i BRG i en tidligere sak.
KONSULENT: Det er Kjell Aage Verpe (t.v.) i ITV Gruppen som er hyret inn av Norgesgrup­pen for å lande utbygginge­n på Vekan. Her med entreprenø­r Lars Reme i BRG i en tidligere sak.
 ??  ?? POSITIV: Ordfører Beate Marie Dahl Eide er positiv til at det blir bygd ut naeringsby­gg og kollektivt­erminal på Vekan.
POSITIV: Ordfører Beate Marie Dahl Eide er positiv til at det blir bygd ut naeringsby­gg og kollektivt­erminal på Vekan.
 ??  ?? KLART: Norgesgrup­pen er klar til å starte utbygging rett ved E134 i Seljord allerede i høst om de kommer til enighet med kommunen.
KLART: Norgesgrup­pen er klar til å starte utbygging rett ved E134 i Seljord allerede i høst om de kommer til enighet med kommunen.
 ??  ?? UTBYGGING: Det skal bygges kollektivt­erminal, Kiwi-forretning, leilighete­r og annet naeringsar­eal på denne tomta - omdet blir enighet med kommunen.
UTBYGGING: Det skal bygges kollektivt­erminal, Kiwi-forretning, leilighete­r og annet naeringsar­eal på denne tomta - omdet blir enighet med kommunen.
 ?? ALLE FOTO: KNUT HEGGENES ??
ALLE FOTO: KNUT HEGGENES

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway