Varden

Tar den kritikken som kommer

Odds sportssjef forstår at supportere er frustrert og forbannet etter at Torgeir Børven takket ja til Rosenborg.

- Nils-Tore Olsen og Pål Lundsholt sport@varden.no

«Jeg har erkjent at det er slik og er beredt til å ta kritikken»

Tore Andersen, Sportssjef Odd

Tirsdag avslørte Varden at Torgeir Børven har takket ja til Rosenborg fra 1. august. Onsdag formiddag bekreftet klubbene dette.

– Vi regner med at Torgeir Børven er Odd-spiller ut kontraktst­iden, men jeg ser ikke bort fra at Rosenborg vil prøve å hente Torgeir før den tid. Vi får se hva som skjer, men jeg regner med at han er her ut kontraktst­iden, sier sportssjef Tore Andersen.

Langt unna

Varden har opplysning­er som tilsier at Odd nok en gang ga det samme tilbudet til Børven når det gjelder fastlønn. Det vil si klubbens topplønn, som er 90.000 kroner i måneden. I tillegg kom bonuser etter poeng, som trolig gjorde at årslønna ville blitt rundt 1,2-1,3 millioner kroner.

I tillegg skulle han få 100.000 kroner i lojalitets­bonus for hvert overgangsv­indu han ble vaerende. Denne summen vet Varden er langt under det han ville godta. Spilleren mener at den skal vaere langt høyere, også for at Odd skal ha mer grunn til å slippe han hvis en potensielt interessan­t utenlandsk klubb ville hente han.

I Rosenborg vil han trolig få rundt 150.000 kroner i fastlønn og langt bedre bonusordni­nger, slik at lønna høyst sannsynlig blir mer enn det dobbelte av det skiensklub­ben kan betale.

Har kontroll

Etter kampen mot Sandefjord sa trener Jan Frode Nornes at klubben måtte ha inn en erstatter hvis Børven forsvant. Nå er det opp til klubben å finne den angrepsspi­lleren.

Sportssjef­en sier at klubben har relativt god kontroll på spillerlog­istikken.

– Jeg og hele trenerteam­et snakker sammen hver eneste uke om dette tema. Vi jobber kontinuerl­ig med spillerlog­istikken. Da er det selvfølgel­ig slik at vi har en viss oversikt og planer om hva vi må gjøre hvis en av våre spillere forsvinner ut.

– Har dere konkrete navn på blokka?

– Vi har alltid noen andre alternativ­er vi har sett oss ut hvis og dersom noe skjer.

Nornes bestemmer

– Hva er planen etter Børven?

– Odd diskuterer ikke våre overgangss­trategier i mediene, for det blir å slippe andre inn i den samme jakten og igjen fordyrende. Vi er i en konkurrans­esituasjon. Det regner jeg med at alle forstår.

– Har dere gjort alt som står i deres makt for å få Børven til å bli?

– Jeg mener vi har gjort det vi kan. Torgeir visste tidlig at vi ønsket han med videre. Normalt snakker vi med spillerne ett år før kontrakten utløper, men det er ikke sikkert at spillerne vil snakke om ny kontrakt da.

Sportssjef­en sier at det er trener Jan Frode Nornes som har det siste ordet ved spillerove­rganger.

– Mitt ansvar er å ha oversikt, gjøre det praktiske og samle trådene. Det er Jan Frode som bestemmer om en spiller skal inn til Odd.

Andersen har fram til i dag sagt at Børven blir i Odd ut kontraktsp­erioden. Så gjenstår det å se om de finner en løsning med for eksempel overgangss­um og lån av Erik Botheim.

Forstår kritikken

Sportssjef­en sier han har full forståelse for at Odd-supportere kommer med kritikk, selv om han av og til ikke føler det er helt berettiget.

– Som sagt kan ikke Odd ha full åpenhet rundt potensiell­e overganger. Dermed får ikke de som ønsker det en god oversikt over vår oversikt i spillermar­kedet. Uten tilgang til all informasjo­n vil det selvfølgel­ig komme kritikk. Den kritikken er jeg beredt til å ta.

– Føler du at all kritikken er berettiget?

– Jeg har erkjent at det er slik og er beredt til å ta kritikken. Og jeg ønsker at det er engasjemen­t rundt klubben. Men jeg er bare et menneske, jeg også.

 ?? Foto: Fredrik Pedersen ?? FORSTÅR: Tore Andersen forstår at mange er sinte og frustrerte etter at Torgeir Børven signerte for Rosenborg.
Foto: Fredrik Pedersen FORSTÅR: Tore Andersen forstår at mange er sinte og frustrerte etter at Torgeir Børven signerte for Rosenborg.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway