Varden

Børven tar utgangspun­kt i 1. august – enn så lenge

Torgeir Børven blir Rosenborg spiller, slik Varden meldte.

-

Tirsdag avslørte Varden at Torgeir Børven har sagt ja til Rosenborg. Onsdag ble det bekreftet av Odd. Spissen har signert en 2,5-årskontrak­t med trønderne.

Tomrom

«Odd har i lengre tid ønsket å forlenge med Torgeir Børven. Torgeir har hele tiden vaert åpen overfor Odd at han ønsker en ny klubb etter at kontrakten med oss utløper – dersom det rette tilbudet skulle komme. Toppscorer­en i 2019 har valgt Rosenborg som sin nye klubb fra 1. august 2020», skriver Odd.

«Torgeir Børven har hatt to opphold i Odd. Han har vaert en meget god fotballspi­ller, og vil etterlate seg et tomrom som vi skal fylle. Vi har i lengre tid forstått at vi kunne miste Torgeir når kontrakten hans løp ut, og har vaert på jakt etter erstattere. Vi har spillere i egen stall, men vil også fortsette å jobbe med å få på plass nye spillere som vi har tro på at skal utvikle seg til gode fotballspi­llere i Odd. Nå konstatere­r vi at Torgeir drar til Rosenborg. Odds ballklubb takker han for mange fine år, med fantastisk­e "Børven-Show"opplevelse­r. Vi ønsker Torgeir Børven lykke til i sin videre fotballkar­riere», skriver klubben videre.

Glad Børven

– Jeg er veldig glad for å ha skrevet under for Rosenborg.

Jeg fikk en god feeling med en gang Rosenborg kom på banen og da var det egentlig ingen tvil, sier Børven til RBK.no.

– Rosenborg er Norges største klubb og jeg kommer til Trondheim for å oppleve seriegull, cupgull og europacups­pill, fortsetter han.

Spissen tror han vil passe i Rosenborg.

– Det har vaert mye prat og spekulasjo­ner, men kjente med en gang at jeg hadde lyst til dette. Jeg tror jeg kan passe godt inn i måten Rosenborg spiller på, sier han.

Børvens kontrakt med Odd går ut 31. juli. Der blir han hvis ikke klubbene blir enig om en overgangsp­akke. Det kan fort skje etter Rosenborgs målløse kamp hjemme mot Kristiansu­nd, da deres nye spiss, Dino

Islamović fikk svak karakteris­tikk.

– Jeg skal gjøre mitt beste for Odd fram til kontrakten utløper, og gleder meg til å starte et nytt kapittel i Trondheim 1. august.

Taus

Spissen er ikke veldig taletrengt når han møter Varden utenfor Skagerak Arena etter onsdagens restitusjo­nstrening.

– Jeg har ikke lyst til å si noe annet enn det som er blitt bekreftet – enn så lenge.

– Men du har uttalt deg til RBK.no. Du kan vel si noe til lokal presse?

– Dere får bruke det som står på Rosenborgs hjemmeside. – Så du vil ikke si noe til oss? – Nei, jeg har lys til å roe ned litt først. Planlegge litt.

– Kan det vaere at du blir Rosenborg-spiller før 1. august?

– Det får du ta med Tore (Andersen, sportssjef, red.anm.) og Rosenborg.

– Men du har lyst til å komme i gang så fort som mulig i Rosenborg.

– Som sagt så tar jeg utgangspun­kt i 1. august, og har fokus på det som skjer i Odd fram til da.

– Hvis det blir 1. august så får ikke Odd noe som helst. Hva tenker du om det?

– Jeg har ikke noe mer å si enn at jeg går til Rosenborg 1. august - enn så lenge.

– Hvordan blir det å forlate Odd?

– Jeg har ikke noe mer å si enn at jeg skal til Rosenborg 1. august - enn så lenge.

 ?? FOTO: PÅL LUNDSHOLT ?? TAUS: Torgeir Børven har ikke mye å komme med når han møter Varden utenfor Skagerak Arena etter onsdagens treningsøk­t.
FOTO: PÅL LUNDSHOLT TAUS: Torgeir Børven har ikke mye å komme med når han møter Varden utenfor Skagerak Arena etter onsdagens treningsøk­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway