Varden

Varden var strengest i Norge

-

Det er delte meninger om spillerbør­ser, og det er bra. Derfor er også spillerbør­ser et repeterend­e tema etter kamper. Hvem var best? Hvem leverte ikke i denne kampen?

Varden har en spillerbør­s fra 1-10, hvor 10 er best. Da holder du bortimot internasjo­nalt nivå, og det er ytterst sjeldent at det gis. Normalen, og kanskje forventnin­gene til spillerne, er omkring 5. Da har du spilt en kamp som man forventer. Spiller man til 6 og oppover, begynner det å bli bra. Og motsatt – fra 4 og nedover tenderer det mot det svake.

Varden har sammenlikn­et børsene til flere aktører som leverer spillerbør­s på Odds kamper. TA, NTB, VG og TV2 hadde alle tallsatt prestasjon­en til de elleve utvalgte Jan Frode Nornes sendte utpå i sin første eliteserie­kamp som hovedtrene­r.

Sondre Rossbach, Steffen Hagen og Joshua Kitolano fikk alle karakteren fem, som Odds beste i eliteserie­åpningen. Da er du midt på treet.

Vardens børs, fordelt på elleve spillere, gir 4 blank i snitt. Andre aviser fordeler stort sett de samme karakteren­e i laget. VG, som i snitt gir 4,5 lå høyest på børsen, mens NTB, TA og TV2 alle endte i snitt på 4,1.

Odd spilte langt fra noen god kamp, og var i verste fall ikke veldig mye svakere enn Sandefjord. Varden har for ordens skyld sjekkes VGs tall på Sandefjord­s børstall: Snittet er 4,2 – selv om de vant.

Så tallene for begge lag viser at det ikke var noen stor kamp på Skagerak Arena.

 ??  ?? RIKTIG?: Slik vurderte vi Odd-spillernes innsats mot Sandefjord. Foto: Martin Øyvang
RIKTIG?: Slik vurderte vi Odd-spillernes innsats mot Sandefjord. Foto: Martin Øyvang

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway