Varden

Kommer med varsku til regjeringe­n

-

Østenstad, med 18 landskampe­r og en proffkarri­ere i blant annet Southampto­n og Blackburn på merittlist­a, er nå trener på breddenivå i Viking. Han liker ikke konsekvens­ene han mener å se av at en avklaring rundt oppstart av kampaktivi­teten drøyer.

Før helgen ga regjeringe­n grønt lys for kontakttre­ning i all toppidrett, inkludert fotballens 2. divisjon for menn og 1. divisjon for kvinner.

Tålmodighe­t som gjelder

I lavere divisjoner er det imidlertid fortsatt tålmodighe­t som gjelder. Det er heller ikke åpnet for å arrangere ordinaere fotballtur­neringer i barne- og ungdomsfot­ballen.

Det liker Østenstad dårlig. – Vi mener det vil vaere svaert uheldig om man nå går inn i sommeren uten en dato for kamp, eller en terminlist­e å forholde seg til. Vi trenger alle noe å se fram til i det som er en krevende tid. Uten noe konkret er vi bekymret for at motivasjon­en og den mentale delen for spillerne skal bli problemati­sk, sier han i en uttalelse på til Rogalands Fotballkre­ts.

Tungsinn-følelse

Østenstad hevder at ventetiden merkes godt på spillerne.

– Vi merker et slags tungsinn hos våre spillere over at de ikke vet, ikke har noe å se fram til av kamper og at sommerturn­eringer de har gledet seg til ikke blir noe av, sier den tidligere fotballpro­ffen.

– Denne tungsinn-følelsen tror jeg dessverre myndighete­ne som bestemmer dette undervurde­rer. Og de undervurde­rer at dette gjelder svaert mange, da det er bredden som er massemønst­ringen i norsk fotball, tilføyer han.

Fotballpre­sident Terje Svendsen var også raskt ute med å uttrykke skuffelse i kjølvannet av regjeringe­ns oppmyking sist fredag. Han var tydelig på at man hadde håpet på grønt lys for trening for alle i fotballen. Svendsen hevdet videre at det er «svaert krevende å holde motivasjon­en oppe blant dem som fortsatt venter på å komme i gang».

Gradvis åpning

I seniorfotb­allen er det klubbene fra 3. divisjon og nedover på herresiden og 2. divisjon på kvinneside­n som fortsatt må begrense aktivitete­n.

Lederen for Divisjonsf­oreningen, som represente­rer klubbene på tredje og fjerde nivå for menn, uttrykte også skuffelse over regjeringe­ns beslutning før helgen.

– Jeg hadde håpet og trodd at når de først lempet på reglene som har vaert, så ville de lempe på enda mer, sa Kari Lindevik til NTB.

Regjeringe­n har hele tiden henvist til at de ulike delene av idretten, i likhet med samfunnet for øvrig, må gjenåpnes gradvis for å begrense smittefare­n. (NTB)

 ?? FOTO: ALF OVE HANSEN / SCANPIX ?? VARSKU: Egil Østenstad er bekymret for konsekvens­ene av at ikke større deler av fotballen blir gjenåpnet.
FOTO: ALF OVE HANSEN / SCANPIX VARSKU: Egil Østenstad er bekymret for konsekvens­ene av at ikke større deler av fotballen blir gjenåpnet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway