Varden

Veggismat til yrkessjåfø­ren

-

Maten på bensinstas­joner har stort sett vaert burgere, pølser og lignende kjøttbaser­t mat. Nå prøver St1 Norge AS, som drifter Shell-stasjonene i Norge, å tilby vegetarisk­e retter. I en undersøkel­se Kantar har gjort for Enova, kommer det fram at seks av ti nordmenn er villige til å spise mindre kjøtt for å redusere klimagassu­tslippene. Men da St1 Norge spurte 5000 av sine lastebilku­nder, svarte kun tre av ti at de kunne tenke seg å spise mindre kjøtt for å redusere utslipp.

– Vi er opptatt av å treffe lastebilsj­åførene. De har en arbeidspla­ss på veien og har behov for variert mat, sier kategorisj­ef i St1 Norge, Haege Vagle.

Til nå har vegetaralt­ernativene på deres stasjoner vaert få, men nå innføres blant annet en plantebase­rt burger.

Endring

Det har vaert en høna-og-egget-problemati­kk rundt vegetarmat på bensinstas­jonene, ifølge Vagle. Kundene har ikke etterspurt det, og stasjonene har ikke hatt det i sortimente­t.

– Og vi er jo avhengig av å selge maten vår, sier Vagle.

Hun håper på en atferdsend­ring, ikke minst blant lastebilsj­åførene, som naturligvi­s er viktige kunder for dem.

– Tidligere har det gjerne vaert slik at all prat rundt vegetarmat har vaert rettet mot vegetarian­ere og veganere, at vegetarmat­en kun har vaert for dem. Men når jeg er ute på stasjonene våre og snakker med lastebilsj­åførene, sier de at de ønsker å spise sunnere mat. Og for å si det sånn, når de kjøper matpakkene våre, så plukker de ikke av grønnsaken­e.

Vagle sier de har satt seg som mål at halvparten alle burgere de selger, skal vaere plantebase­rte innen utgangen av året. (NTB)

 ?? FOTO: ST1 NORGE ?? FORANDRING: Haege Vagle i St1 Norge håper på en atferdsend­ring hos kundene.
FOTO: ST1 NORGE FORANDRING: Haege Vagle i St1 Norge håper på en atferdsend­ring hos kundene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway