Varden

«Barn» kan ta storeslem på Amanda

-

Anders R. Christense­n, NTB

– Dette synes jeg var vel fortjent, sier Henriette Steenstrup til NTB.

«Barn», som hun spiller i, er filmen som i år har fått flest nominasjon­er til utdelingen av filmprisen­e under Amanda som finner sted i Haugesund 14. august.

Steenstrup har selv mottatt sin første skuespille­rnominasjo­n til Amanda med nominasjon­en for beste kvinnelige skuespille­r. Andrea Braein Hovig og Josefine Frida er nominert i samme kategori, for henholdsvi­s «Håp» og «Disco».

– Jeg er veldig stolt over det. Det er en sterk kategori, sier Steenstrup.

– En veldig deilig følelse

«Barn» handler om etterdønni­ngene etter at en 13 år gammel gutt dør i en ulykke på en skole. Filmen fikk svaert gode anmeldelse­r etter at den hadde premiere på filmfestiv­alen i Venezia i fjor. «Det er en fryd å se på», skrev

Det er Dag Johan Haugerud som både har regissert og skrevet manus til filmen. Haugerud er også nominert både i regi- og manuskateg­oriene. Filmen er også nominert blant annet i kategorien­e beste mannlige skuespille­r (Jan

Gunnar Røise), beste mannlige birolle (Thorbjørn Harr) og beste norske kinofilm.

Filmens produsent, Yngve Saether, sier at det var krevende å få «Barn» realisert.

– Men når resultatet har blitt så bra, og Amanda-nominasjon­ene bekrefter at andre også har satt pris på det, er det en veldig deilig følelse. Det føles som at kvalitet blir belønnet, sier Saether.

– Ville ha blitt lei meg

Andrea Braein Hovig er nominert til beste kvinnelige skuespille­r for filmen «Håp», der hun spiller karakteren Anja, som har fått beskjed om at hun trolig skal dø om kort tid.

– Jeg ville ha blitt lei meg hvis jeg ikke hadde blitt nominert. Det var det hardeste arbeidet jeg har gjort, og kanskje kommer til å gjøre noen gang. Det å hele tiden, over flere måneder, skulle leve meg inn i at man svever mellom liv og død, det gjorde noe med meg, sier Braein Hovig.

Hun spiller også i «Barn» og «Disco», som også har mottatt flere nominasjon­er.

– Jeg synes det er tre skikkelig gode filmer, så jeg er stolt av å vaere med i alle tre, sier Braein Hovig.

Det er skuespille­r og komiker Odd-Magnus Williamson som skal lede årets prisutdeli­ng i Haugesund, som i år sendes på NRK for første gang siden 2005.

– Jeg er filmnerd og går ofte på kino alene. Hvis du kommer inn i en sal og ser en som sitter alene og ser ut som en «pervo», så kan det fort vaere meg, sier Williamson.

 ?? FOTO: HÅKON MOSVOLD LARSEN / NTB SCANPIX ?? NOMINERT: Henriette Steenstrup har fått sin første Amanda-tnominasjo­n for sin rolle i filmen «Barn».
FOTO: HÅKON MOSVOLD LARSEN / NTB SCANPIX NOMINERT: Henriette Steenstrup har fått sin første Amanda-tnominasjo­n for sin rolle i filmen «Barn».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway