Varden

Forfall eller standard?

- Sten Ulrik Heines

På Facebook-siden til «Du vet at du er fra Skien» har en skiendame postet et innlegg hvor hun omtaler Skien sentrum som i forfall. Hun har lagt ved bilder som blant annet viser tilgroing av ugress på sentrale steder i sentrum og løse brostein.

Og jeg kan legge til: Se på stativ og skilt rundt omkring i sentrum, de er rustne og skeive. Foir eksempel stativene i Rådhusgata rett utenfor Glasshjørn­et.

Gata trafikkere­s daglig av kommunalt ansatte og politikere på vei til og fra rådhuset. Også byens påtroppend­e kommunedir­ektør og daglig leder i Skien by som jo har kontor på hjørnet.

De kan ikke unngå å legge merke til dette. Og jeg spør: Hvorfor gjør ingen noen med det? En enkel oppgave med litt maling og oppretting.

Damen som omtalte sentrum som i forfall har forunderli­g nok fått mye tyn. Det er mange som synes hun svartmaler og ikke ser det vakre. En profilert Scheensman­n uttrykte det slik: Ser du etter forfall finner du forfall- ser du etter det vakre ser du det vakre.

Betyr slike reaksjoner at dagens situasjon er standarden for sentrum? Og når ingen griper tak i rustne og skeive stativ og skilt rett foran øyene til de som har ansvaret-har de også akseptert at dette er standard?

Å vedlikehol­de sentrum slik at byen ikke fremstår som forfallen bør vaere en selvfølge. Her bør ingen unnskylde seg med manglende vedlikehol­dsbudsjett. I stor grad dreier det seg om holdninger og rutiner.

Regionhove­staden Skien bør ha som mål å fremstå som vakker og velholdt. Da er det noen som bør gripe tak i dagens situasjon og gjøre noe med det!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway