Varden

De som går ut er ofte inne

- Per Arne Rennestrau­m journalist

Folk sier at «denne helga skal jeg jammen ta meg en tur ut.» Men de går som regel inn et sted, enten det er en restaurant, en bar eller en pub. Med unntak av noen få varme dager midt på året, foregår mesteparte­n av utelivet innendørs. Hvis vi ser bort fra den misvisende betegnelse­n uteliv så er dette helt greit; det er ikke noe vi skal lage mer bråk om. Slett ikke. Folk får bare fortsette å kalle det uteliv selv om de sitter innendørs og koper. Når det er sagt, så er røyking fortsatt en godt likt aktivitet i en del kretser. For denne målgruppen er det mest fornøyelig å sitte ute og fryse. Den gangen det ble forbudt å dampe inne, satte ute- og innelivsbr­ansjen inn en sjarmoffen­siv for utesittern­e. Varmelampe­r og stoler med puter gjorde at store deler av julebordmo­roa kunne tilbringes under en stjernekla­r himmel. Til tider var det faktisk folketomt inne, så mange festrøyker­e som det var på den tiden. «Jeg må bare ut et aerend», sa folk. Og så rakk de ikke inn igjen før utestedet skulle stenge ut- og inngangsdø­ra. Slike folk vet virkelig å nyte utelivets gleder. Bokstaveli­g talt. Sånn sett kan vi trekke tilbake det som så hardnakket og arrogant ble hevdet i begynnelse­n av denne epistelen. Faktisk er det en god del uteliv som foregår utendørs.

I tillegg har du det virkelige utelivet, det som foregår i selveste skogen. Selv ikke den fjongeste restaurant eller bar vil greie å hamle opp med interiøret her. Og musikken på innesteder er ikke i naerheten av det som serveres av gjøk og sisik, trost og staer. I skogen trenger du ikke en gang mase på disc-jockeyen for å få den rette låta, Det sørger fuglene for.

Blant furu og bjørk er det også langt faerre ølhunder og vinkatter, men desto flere representa­nter for andre og minst like hyggelige arter.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway