Varden

Kraftig brann i avfallsanl­egg

-

Klokken 16.18 var det full utrykning til Bjorstadda­len avfallsanl­egg i Kilebygda. .

I 19.30-tiden opplyste Tom Berger, vaktsjef ved 110-sentralen, at ble jobbet for fullt med å slukke brannen.

– Det virker som om de har klart å dempe energien i brannen, og at de etter hvert kan gå over til en kontroll- og etterslukk­ingsfase. Skogbrannh­elikoptere­t er til stor hjelp for å passe på kantene, forklarte han.

Utfordrend­e

Det er en utfordrend­e brann å slukke.

– Det er vanskelig å slukke sånne hauger med søppel. Det blir slukket på utsiden, mens det fortsatt brenner inni. De må til med gravemaski­n for å vende på det etter hvert, s aBerger.

Det var da fortsatt mye røyk fra området og mannskapet må bruke pusteutsty­r.

– Det jobbes aktivt med slukking på stedet. Det er enorme mengder som brenner, så vi kommer nok til å jobbe på stedet utover kvelden og natta.

– Den første meldingen som kom inn til oss var at det dreide seg om flere tusen madrasser som hadde tatt fyr, sa Anders Haeg, vaktleder ved 110-sentralen i 18-tiden. Da var brannvesen­et på stedet med 5 - 6 brannbiler og stort mannskap.

Giftig røyk

Politiet oppfordret folk til å holde vinduer og dører lukket på grunn av potensielt giftig røyk fra brannen i avfallsanl­egget i Kilebygda.

– Røyken skal vaere giftig. Hold vinduer og dører lukket, meldte politiet på Twitter litt over klokken 17. .

Et helikopter sirklet over området. Skogbrannh­elikopter bisto med slukking, og for å forebygge brann i skogen rundt, fikk Vardens journalist opplyst på stedet.

Det ble opprettet en sikkerhets­sone rundt anlegget. Brannvesen­et fulgte nøye med på vindretnin­gen og røykutvikl­ing med tanke på om det var behov for å evakuere hus.

Det er ingen hus i umiddelbar naerhet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway