Varden

Har mer enn doblet salget av hotellrom

Sommerturi­stene vender tilbake til Telemark. – Nå ser vi lyset i tunnelen, sier direktør Paul Dørdal ved Quality Hotel Skjaergård­en.

- Bjornar.larsen@varden.no

Bjørnar Larsen

▶ TELEMARK

Hotelldire­ktøren skinner om kapp med sommersola når han ser bestilling­stallene for juli måned.

– På samme tid i fjor hadde vi booket inn 1600 rom for juli og per i dag (onsdag) har vi booket inn 3600 rom for måneden, sier Paul Dørdal.

Det betyr at Quality Hotel Skjaergård­en i Langesund allerede nå har en beleggspro­sent på 72 for juli måned.

– Nå ser vi lyset i tunnelen og det er ikke et tog som kommer imot, lyder rapporten fra Dørdal.

Gledelig juli

Ved Gaustablik­k Høyfjellsh­otell ser man sommeren lyst i møte, spesielt juli måned.

– I juli er det fullbooket nesten hver dag fram til den 20., sier resepsjons­ansvarlig Alma Borg.

Hotellet har 91 rom og en kapasitet på ca. 300 personer. Borg forteller at det foreløpig er litt stille i juni måned, men rundt 50 til 70 gjester i helgene.

– Og så har vi jo mange gjester som ikke har bestilt på forhånd. Allerede nå i starten av juni blir det flere slike gjesteopph­old dag for dag.

Borg er optimistis­k ved inngangen til turistsomm­eren i Telemark:

– Det blir en annerledes sommer, men den blir også veldig god. En god norsk sommer her oppe på fjellet!

– Et godt sted å vaere

Ved Straand Hotel inviterer direktør Lars Arne Straand hele Norge til å besøke Vrådal.

– Vi har 1000 senger som skal fylles hver dag. I sommermåne­dene har vi 70 prosent utlendinge­r og det er dermed mye som skal erstattes. Vi må først fylle opp de 30 prosentene nordmenn som var der i fjor og så øke dette tallet

Straand ønsker ikke å oppgi konkrete tall, men forteller at i juli ligger hytte- og leilighets­delen nesten på nivået fra i fjor. For hotelldele­n er man foreløpig på 50 prosent av julinivået fra i fjor.

– Vi har hatt i den siste tiden godt besøk av voksne som kjører motorsykle­r, bilentusia­ster og familier – samt også en del en del kurs og konferanse­r. Sist uke hadde vi dobbelt så mange bookinger som samme uke i fjor.

Hotelldire­ktøren er optimist ved inngangen til sommerseso­ngen.

– Jeg tror både Vrådal, VestTelema­rk, fjell-Telemark og Telemark som helhet kommer til å få godt besøk i sommer. Denne regionen er et godt sted å vaere!

Straand forteller også at hotellet satser på kjøreopple­velser i det såkalte «hub-riding»-segmentet for motorsykle­r og flotte klassiske biler.

– Gjestene kjører til oss og så bruker de hotellet som base for de mange opplevelse­ne man kan ha i det flotte kjøreterre­nget på flotte, svingete veier i Telemark.

Nylig hadde Straand Hotel et tredagers besøk fra motorsykke­lveteraner i gruppen «Bikerdudes» for å kartlegge de gode turistveie­ne for bil og MC i området.

– Disse vil bli presentert digitalt på nett og i Google-kart så de kan brukes for å planlegge besøk i Telemark, sier Straand.

«Kortreist turisme»

Koronaepid­emien har gjort at bestilling­ene denne sommeren har kommet senere enn vanlig. Alle hotellene Varden har snakket med, forteller at de har stort fokus på å følge forholdsre­glene for å hindre koronasmit­te. Derfor er blant annet bufféene midlertidi­g erstattet av menybestil­ling (à la carte) også ved frokost og lunsj.

Direktør Paul Dørdal ved Quality Hotel Skjaergård­en er spent på effekten av at Fjordline fra 18. juni av starter opp igjen seilingene mellom Hirtshals og Langesund. Dørdal anslår at 95 prosent av bestilling­ene så langt kommer fra Norge – og mange av gjestene kommer fra naerområde­t.

– Det er mye «kortreist» turisme. Jeg har et inntrykk av at det er like naturlig for en familie fra Porsgrunn og Skien å booke seg inn i Langesund som for en familie fra Bergen.

 ?? FOTO: MARIUS HANSEN MEDIA/STRAAND HOTEL ?? SATSER PÅ KJØREOPPLE­VELSER: En viktig kundegrupp­e for direktør Lars Arne Straand og hotellsjef Katrine Samdal Straand ved Straand Hotel i Vrådal, er motorsykli­ster og bilentusia­ster som bruker hotellet som base for kjøreturer i Telemark.
FOTO: MARIUS HANSEN MEDIA/STRAAND HOTEL SATSER PÅ KJØREOPPLE­VELSER: En viktig kundegrupp­e for direktør Lars Arne Straand og hotellsjef Katrine Samdal Straand ved Straand Hotel i Vrådal, er motorsykli­ster og bilentusia­ster som bruker hotellet som base for kjøreturer i Telemark.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway