Varden

– Genierklae­rer parkerings­lovbrytere

Rådmann Per Wold øste seg opp over lokalavise­ne i bystyret torsdag. Han mente samtlige aviser genierklae­rte parkerings­lovbrytern­e.

- Ragnhild.johansen@varden.no

Ragnhild Johansen

▶ PORSGRUNN

Det var Høyres gruppelede­r Anne Karin Hansen som åpnet for diskusjone­n om parkering ved Brønstadbu­kta.

I løpet av helga dro Porsgrunn kommune inn 31.200 kroner på å skrive ut parkerings­bøter. I tillegg til Brønstadbu­kta skrev også trafikkbet­jentene ut bøter på Heistad og Nystrand.

Hansen pekte på at folk flest vil feriere hjemme i år.

– De som ønsker seg til strendene må få lov til det, sa hun.

Da klarte ikke rådmannen å sitte stille. Han sammenlikn­et avisene i Telemark med aviser i Vestfold.

Der hadde de rost parkerings­vaktene for å rydde opp, mens i Grenland syntes journalist­ene at det var en genistrek å forsøke og bryte parkerings­reglene, hevdet han.

– Lokalavise­ne genierklae­rer parkerings­lovbrytere, s1er han til bystyret.

Parkering forbudt

Av bøtene skrevet ut i helga var 28 av dem for direkte feilparker­ing noe som utløser et gebyr på 900 kroner. I tillegg ble det skrevet ut ti bøter for på ha stått i strid med p-vilkårene på parkerings­plassen. Disse slapp med 600 kroner.

Etter helgas bøteutskri­ving, uttalte avdelingsl­eder Thomas Nøklegård til Varden:

– På generelt grunnlag kan jeg si at det er parkering forbudt-skilt på Ulesundveg­en. På Bergsbygda­vegen er det parkering forbudt der hvor det er forkjørsve­i og fartsgrens­e over 50 km/t.

Forhandlin­ger på gang

Hansen hadde oppfattet at det var forhandlin­ger på gang mellom Porgrunn kommune og en av grunneiern­e i Brønstadbu­kta, og spurte rådmann Per Wold om de var kommet i havn med en avtale.

Det kunne ikke Wold bekrefte, men han vedgikk at det var forhandlin­ger på gang for å få til en parkerings­mulighet ved badeplasse­n.

«Andre parkerings­boller»

Administra­sjonen skaffet seg et solid flertall blant bystyrerep­resentante­ne for forslaget om ny parkerings­ordning. Våren 2021 er det slutt på to timers fredning for dem som parkerer sentralt i byen. Nå blir det en time gratis i stedet, og høyere takster etter dette.

I tillegg senkes prisene for dem som parkerer i randsonen for bysentrume­t, for eksempel på gamle Uraedd stadion.

Saken ble debattert vel og lenge i bystyret, og mange var kritiske til hvordan kommunen har jobbet fram forslag til nytt regime.

 ?? RAGNHILD JOHANSEN FOTO: ?? BYSTYRE 180620: Rådmann Per Wold (t.v.), varaordfør­er Anne Kristine Grøtting (Sp) og ordfører Robin Kåss (Ap) ved ordstyrerb­ordet.
RAGNHILD JOHANSEN FOTO: BYSTYRE 180620: Rådmann Per Wold (t.v.), varaordfør­er Anne Kristine Grøtting (Sp) og ordfører Robin Kåss (Ap) ved ordstyrerb­ordet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway