Varden

Legger ned bassenget i Brevik

- Ragnhild.johansen@varden.no

Ragnhild Johansen

▶ PORSGRUNN

– Fireåringe­n vår datt i vannet. Hun hadde fått av seg svømmevest­en uten at noen av oss merket det, men hun svømte rundt båten og ropte på hjelp. Slik innledet leder for BUK (utvalget for barn, unge og kultur), Anders Rambekk (KrF) diskusjone­n om oppussinge­n av svømmebass­eng. Om det var noen som var i tvil om hva saken dreide seg om, så fjernet han all tvil.

20,2 millioner

Så selv om det var mye diskusjon om økonomi i lys av korona, var det et samlet bystyre som ville pusse opp Heistad svømmebass­eng. Frp fremmet et forslag om å pusse opp Brevik svømmebass­eng også. Det var kostnadsbe­regnet til 20,2 millioner. Det var Robert Welfler som fremmet forslaget. Han ville vente med Heistad og legge den rehabilite­ringen inn i neste Handlingsp­lanperiode.

– Jeg vil heller legge inn ti millioner ekstra og pusse opp Brevik for 30 millioner, så sparer vi 42 millioner i denne fireårsper­ioden, sa han, men vant ikke gehør for forslaget.

Trenger basseng i store bydeler

– 70 millioner kroner er mye penger, men jeg støtter rådmannens forslag. Ting koster, sa Høyres gruppelede­r Ann Karin Hansen. Merete Sjølie Pedersen (Ap) var også på linje med administra­sjonen og pekte på at politikern­e ønsket tilflyttin­g til kommunen, da var måtte de største bydelene ha svømmebass­eng, mente hun. Rødts gruppelede­r Pål Berby la ikke skjul på at han var stolt over svømmetilb­udet i Porsgrunn, og støttet også administra­sjonens forslag om å legge ned i Brevik. Skjønt han syntes det tok veldig kort tid å stenge bassengene.

– Har vi ikke bedre kontroll med bygningsma­ssen vår, spurte han.

Bamble bygger eget

Oppgraderi­ngen av Heistad svømmebass­eng skal vaere i en nøktern standard, men innenfor rammer som åpner for tilskuddsm­idler, heter det i sakspapire­ne.

– Rehabilite­ring av Heistad svømmehall vil gi overkapasi­tet og vil dekke aktivitete­n som var i Brevik, skriver saksbehand­ler og legger til at det er kjent at Bamble kommune skal bygge eget svømmebass­eng. Noe som vil bety at de ikke lenger har behov for å kjøpe tid i svømmeanle­gg i Porsgrunn.

 ?? FOTO: RAGNHILD JOHANSEN ?? DISKUSJONE­R: Det ble mange gruppemøte­r og lange diskusjone­r i bystyret på torsdag.
FOTO: RAGNHILD JOHANSEN DISKUSJONE­R: Det ble mange gruppemøte­r og lange diskusjone­r i bystyret på torsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway