Varden

Bilbyggene kan bli stående tomme lenge

De to lokalene står nå tomme, men eiendomsme­gler forventer å få nye leietakere eller eiere på plass.

- Alexander Lehmann alexander.lehmann@varden.no

På hver side av Telemarksv­egen på Moflata står to bilbygg tomme. På nordsiden flyttet Autostrada

ut i sommer for å samle virksomhet­en sin i Porsgrunn, mens bygget hvor gamle Skien Bil holdt til har stått tomt en stund.

Begge ligger nå ute på Finn. Skien Bil-bygget er til leie, mens det gamle Autostrada-bygget er til salgs, med en prisantydn­ing på 29,5 millioner kroner. Dette bygget kan også leies, dersom noen kommer på banen som ønsker det, ifølge daglig leder i Q4 Naeringsme­gling, Ola Larsen.

– Vi avviser det ikke hvis noen ønsker å leie bygget som er til salgs. Skien Bil-bygget har vi ikke hatt veldig lenge, men vi har noen konkrete interessen­ter, og det kan skje noe i overskueli­g framtid, sier Larsen.

Solgt i 2018

Skien Bil-bygget eies av selskapet Telemarksv­egen 61 AS. Selskapet skiftet hender på slutten av 2018, fra Gumpen Bileiendom AS til Haber Norge AS, eid av investor Erik Harlaugset­er.

Dette bygget er altså ikke til salgs. Prisen Harlaugset­er betalte i 2018 er ikke kjent, men opprinneli­g prisantydn­ing var 50 millioner kroner.

Ifølge Finn-annonsen kan lokalene tilpasses og konvertere­s til flerbruker­løsning. Bygget er fra 1965, emn har blitt oppgradert utover 2000-tallet.

Har satt ned prisen

Bygget på nordsiden av veien er av nyere dato, fra 2008. Opprinneli­g prisantydn­ing var på 36 millioner kroner, men dette har siden blitt satt ned til 29,5 millioner kroner.

– Det har vaert noen interessen­ter, og vi har hatt visning, men ingenting konkret ennå. Det er jo en eiendom med fin beliggenhe­t, så vi har tro på at det skal bli solgt, sier Larsen.

Bygget på 1.859 kvadratmet­er er spesialbyg­get for bilvirksom­het. – Det er bygget for bil, og den fineste bilforretn­ingen i Grenland, sier Larsen.

Autostrada-bygget er eid av Nomevegen AS, som igjen er eid av de lokale eiendomsin­vestorene Øivind Gundersen og Torbjørn Gundersen via Dynam AS.

Bakgrunnen for at Autostrada flyttet virksomhet­en til Vallermyre­ne er at de eier bygget der selv, og sparer flere millioner i året.

 ?? FOTO: ALEXANDER LEHMANN ?? TOMME BYGG: Det gamle Skien Bil-bygget på sørsiden av Telemarksv­egen (foran) og Autostrada-bygget på nordsiden av veien står tomme. Det kan dog vaere noe på gang i Skien Bil-bygget.
FOTO: ALEXANDER LEHMANN TOMME BYGG: Det gamle Skien Bil-bygget på sørsiden av Telemarksv­egen (foran) og Autostrada-bygget på nordsiden av veien står tomme. Det kan dog vaere noe på gang i Skien Bil-bygget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway