Varden

Stjeler el-sykkelen rett på utsiden av kjøpesente­ret

Det hjelper ikke låse sykkelen om den ikke er låst fast i noe. Disse tyvene bar med seg sykkelen, midt i sentrum blant fotgjenger­e og bilister.

-

Tirsdag kveld, i 18.30 tiden, ble en el-sykkel stjålet fra sykkelpark­eringen utenfor Down Town i Porsgrunn.

Området er videooverv­åket og tyveriet ble fanget på film.

– Dette er frekt tyveri, sier politiadvo­kat i Sør-Øst politidist­rikt Christian Ytterbø til Varden.

Etter å ha sett seg litt rundt går de to tyvene bort til el-sykkelen. Den ene løfter opp sykkelen og snur den rundt. Så tar andremann den med seg under armen og spaserer av sted.

– Hovedbudsk­apet til politiet i denne i saken er at sykkeltyve­rier skjer på steder hvor de fleste vil oppfatte det som trygt å parkere. I dette tilfellet var sykkelen låst, men ikke låst fast i noe. Vi oppfordrer folk til å ta vare på tingene sine og låse de fast i noe. Denne el sykkelen ble stjålet på et sted hvor biler kjørte forbi, rett ved veien og i fullt åsyn.

I tillegg til biler ser man at det på videoen kommer flere folk gående både inn og ut av kjøpesente­ret.

Sykkelen har ifølge politiet en verdi på 35.000 kroner.

Heldigvis var det overvåking­skamera og gode bilder på stedet. Politiet gjenkjente gjerningsp­ersonene, to menn i slutten av 20-åra, forteller Ytterbø.

Begge de to er bosatt i Porsgrunn.

To timer etter tyveriet ble en av gjerningsp­ersonene funnet ved Minneparke­n litt lenger opp i Storgata. Han hadde med seg sykkelsete.

– Politiet lette videre etter resten av sykkelen og fant den i naerheten av Down Town. Det tok ikke så lang tid før eieren av sykkelen fikk den tilbake, sier

Ytterbø.

– Gjerningsm­annen har sittet i arresten over natta og skal avhøres. Vi har patruljer ute som leter etter den andre mannen.

– Budskapet fra politiet må vaere å låse sykkelen fast til noe når du går fra den. Heldigvis klarte vi å finne både sykkel og en av gjerningsp­ersonene kjapt. Samtidig fikk eieren tilbake sykkelen innen kort tid, avslutter han.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway