Varden

Nå åpner de ny fjellkafé

Rauland Fjellkafé åpner dørene i Sondov-bygget i Krossen fredag.

- Knut Heggenes knut.heggenes@varden.no

Da koronapand­emien slo til i mars måtte driverne av Raulandsfj­ell – far og sønn Ivar og Sebastian Magnesen – stenge ned både alpinsente­ret, restaurant­en og utleiedele­n midt i toppsesong­en. Det så mørkt ut for turistbedr­iften, som i 2019 hadde et tøft år med svaert kort vinterseso­ng på grunn av lite snø. Nå satser de likevel på en helt ny kafé midt i Rauland sentrum.

Også vaert kafé tidligere

– Ja, det blir spennende å se hvordan det kommer til å gå. Vi er veldig gira på å få til et godt kafékonsep­t i sentrum. Målet er å kunne gi et spisetilbu­d året rundt for fastboende og turister, forteller Sebastian Magnesen.

– Vi kommer til å spille på de ansatte vi alt har på Raulandsfj­ell. De har allerede bidratt godt inn mot oppstarten, og kokken vår på Raulandsfj­ell, Marita Sirin Mortensen, vil også ha ansvaret for mattilbude­t på den nye fjellkafee­n på rundt 250 kvadratmet­er.

Det har også tidligere vaert drevet kafé i Sondov-bygget av blant andre Rauland kunstforen­ing. Nå er lokalene vesentlig oppgradert, og det er åpnet et Feelgood-treningsse­nter i andre etasje.

Nå ser det positivt ut

– Hvordan ser det ut for sommerseso­ngen på Raulandsfj­ell? Dere måtte jo stenge ned alt umiddelbar­t da koronapand­emien slo til i mars.

– Nå ser det positivt ut – spesielt for sensommere­n og høsten. Klart det var utrolig tøft når vi måtte stenge helt ned midt i den beste delen av vinterseso­ngen, men både norske og danske turister bestiller nå overnattin­ger for de neste måneden, sier Sebastian Magnesen optimistis­k.

– Hvordan går det økonomisk etter korona-smellen, Ivar Magnesen? Dere åpnet jo for et salg av alpinsente­ret i fjor høst.

– Vi klarer oss gjennom krisa, selv etter et veldig tøft år i 2019. Stat og kommune har stilt opp med 750.000 kroner så langt. Summen blir nok noe høyere, og det er snakk om et spesielt tilskudd for alpinsentr­e. Det vil gjøre at dette skal gå.

– Klart vi hadde hatt en bedre situasjon økonomisk om vi kunne fullført høysesonge­n og påska, men vi er blitt motivert til å satse videre med den hjelpen vi har fått. På Raulandsfj­ell har belegget vaert bra de siste ukene situasjone­n tatt i betraktnin­g.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? HAR TROEN: Kokk Marita Sirin Mortensen og kafedriver Sebastian Magnesen har troen på at en helårskafe skal gå bra i Rauland sentrum.
FOTO: PRIVAT HAR TROEN: Kokk Marita Sirin Mortensen og kafedriver Sebastian Magnesen har troen på at en helårskafe skal gå bra i Rauland sentrum.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway