Varden

Endre historien

Én dag skal historien skrives om skiløper Mikael Gunnulfsen. Han håper det ikke blir en historie om skeive tenner og løse skuldre.

- Bjørn Borge bjorn.borge@varden.no

▶ Mikael Gunnulfsen har ikke veldig stor tro på historien om han som skiløper, hvis den skulle blitt skrevet i dag. Han har en plan om å få endret innholdet, før han en dag parkerer ski og staver.

Skiensmann­en, som noen ganger i året er like kjapp på ski som i replikken, har planer om å gjøre akkurat det styrkeforh­oldet jevnere.

Det har han også hatt før på denne tiden av året.

Hadde ikke peiling

– Men han du intervjuet som 21-åring, ante ikke hva han snakket om. Han hadde XL-ark som fortalte hvordan han skulle trene, fulgte disse, kastet innpå en tube majones og gikk og la seg, forteller den 27 år gamle utgaven av samme mann.

– En tube majones?

– Ja, på noe. Jeg trodde jeg var flink, men hadde egentlig ikke peiling om dette med utholdenhe­tsidrett, tilføyer Gunnulfsen i klare ord om sitt tidligere jeg.

Ingen Høstulfsen

Mens sola stråler over Team Telemark i Vrådal, er skiløperen skråsikker på at han ikke feller samme dom over 27-åringen når han er 32.

– Nå tror jeg vi har peiling. Og vi har en plan, sier han som inkluderer rutinerte Steinar Mundal når han snakker i vi-form.

Planer har det også vaert før, men årets avviker fra det opplegget som ga en tidlig formsterk telemarkin­g moronavnet Høstulfsen i skikretser.

Når denne høsten kommer, skal blodsmaken i munnen nemlig vaere helt borte.

Tyngre sommer

– Mange legger gjerne inn litt ekstra hardtrenin­g like før sesongstar­t. Jeg har gjort det selv. Men, ikke denne gang. Sommeren min blir veldig mye tyngre enn før, men høsten skal bli ganske lett.

27 år gammel mener Telemarks fremste skiløper å ha bygget seg en god grunnmur i en idrett der bare unntakene blomstrer i ung alder. Han kaller treningsop­plegget en ganske

stor endring, og motiveres av å framstå som den skiløperen han mener å ha inne.

Tenner og skuldre

– Når historien om meg kanskje skrives i 2050, ønsker jeg ikke det skal vaere om skeive tenner og løse skuldre, kommer det med et smil.

Samtidig er det alvor fra Ørns mann.

– Også tidligere mener jeg at produktet, skiløperen Gunnulfsen, har holdt godt nasjonalt nivå, men presentasj­onen har vaert for dårlig.

Det var aldri tvil om å fortsette som frontfigur i skiteamet som utfordrer landslaget i skinasjone­n Norge.

Som Dolly Parton

– Blir man ikke god i Team Telemark, blir man ikke god noe sted. Men dette vi driver med, er litt sånn som Dolly Parton beskriver, kommer det fra frontfigur­en, og henger på en forklaring:

– Hovedjobbe­n er nine to five, altså det vi gjør hjemme. Så topper vi det med det vi får til som lag på samlinger, med et støtteappa­rat og trenere som ingen team utenfor landslaget kan matche.

Når man ikke har nådd et nivå hvor prispenger og sponsormid­ler gjør en tur i nettbanken til en sjarmøreta­ppe, er det mer som driver han som har hatt nedturer blant oppturene.

– Det er ikke lukrativt. Venner på min alder er helt andre steder i livet, og noen mener sikkert at jeg burde fått meg skikkelig arbe’ i denne alderen. Slik sett er dette en ganske dum ting å gjøre.

Håpet er at standhafti­gheten en dag skal gi en belønning få på samme alder får oppleve.

– Jeg har god tid til resten av livet senere.

 ?? FOTO: BJØRN BORGE ??
FOTO: BJØRN BORGE
 ??  ?? PLANEN KLAR: Mikael Gunnulfsen har optimisme foran en ny sesong, og planer om hvordan han skal unngå å bli husket for skeie tenner og løse skuldre.
PLANEN KLAR: Mikael Gunnulfsen har optimisme foran en ny sesong, og planer om hvordan han skal unngå å bli husket for skeie tenner og løse skuldre.
 ?? FOTO: BJØRN BORGE ??
FOTO: BJØRN BORGE

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway