Varden

Har full tillit til Bjerketved­t

-

Det opplyser forbundet pressemeld­ing torsdag.

«Ut ifra en samlet vurdering av omstendigh­etene rundt saken, generalsek­retaerens beklagelse og hans utøvelse av rollen som forbundets daglige leder, har styret fortsatt full tillit til generalsek­retaeren», skriver NFF.

Årsaken til at Bjerketved­ts tillit har blitt et tema, er en klagesak i Pressens Faglige Utvalg. NFF klaget inn fotballmag­asinet Josimar for ikke å ha gitt forbundet tilsvarsre­tt i en sak som blant annet berørte årsaken til at tidligere kommersiel­l direktør Erik Loe byttet stilling i NFF.

I forbindels­e med klagen avslørte Josimar at Bjerketved­t var blant de anonyme kildene i artikkelen. Den offentligg­jøringen reagerte generalsek­retaeren kraftig på og følte seg «blåst som kilde».

Samtaler internt

i en

Det var på forhånd kjent at fotballpre­sident Terje Svendsen skulle gi NFFs etiske komite en orienterin­g om saken torsdag. Komiteen ledes av Mina Gerhardsen.

«Forbundsst­yret i NFF har drøftet generalsek­retaer Pål Bjerketved­ts omtale av en ansatt i en bakgrunnss­amtale med bladet Josimar. Bjerketved­t har beklaget på det sterkeste at han omtalte en ansatt. Han har beklaget direkte til den ansatte som ble omtalt, til ansatte og til forbundsst­yret. Styret har tatt redegjørel­sen og beklagelse­n fra Bjerketved­t til etterretni­ng», heter det i uttalelsen fra forbundet.

NTB var tidligere denne uken i kontakt med ansattråde­t i NFF.

– Det kommer ingen uttalelse til mediene fra ansatteråd­et i denne saken, sa leder Petter Solland da.

Uttrykt tillit

Bjerketved­t selv har overfor NTB og andre medier bekreftet at hans egen tillit har vaert et tema som følge av Josimarsak­en. Blant annet har det vaert gjennomfør­t samtaler med ansattråde­t i NFF.

– Situasjone­n er tøff og spesiell å vaere i, med det utgangspun­ktet som er. Når det reises et spørsmål om tillit, så er det også krevende. Samtidig er jeg ansatt av forbundsst­yret og rapportere­r til forbundsst­yret. Det er der spørsmålet om tillit må reises og vurderes. Det er situasjone­n for meg nå, sa Bjerketved­t til NTB nylig.

Svendsen har også underveis i prosessen uttrykt at han har tillit til Bjerketved­t.

Bjerketved­t ble ansatt i lederjobbe­n i Norges Fotballfor­bund i 2016.

 ?? FOTO: OLE BERG-RUSTEN, NTB SCANPIX ?? TILLIT: Generalsek­retaer Pål Bjerketved­t har full tillit i forbundet, melder sistnevnte.
FOTO: OLE BERG-RUSTEN, NTB SCANPIX TILLIT: Generalsek­retaer Pål Bjerketved­t har full tillit i forbundet, melder sistnevnte.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway