Varden

Nok en festhelg!

-

En ny festhelg står for tur, og nå også med inntil 550 tilskuere ringside. Leangen innbyr tradisjone­n tro til Midtsommer­trav med mange storløp, NM for profesjone­lle kusker og Gulljackpo­t i V75.

Erlend Rennesvik drar i første rekke til Leangens dobbeltkjø­ring for å forsvare fjorårstit­telen i NM for profesjone­lle travkusker, man har også et par spennende oppsitt i V75. En av dem har han fått gode rapporter på av treneren.

Det er 10 Thai Explosive i V75-7. En 5-åring som imponerte stort med 12,1ak på Bjerke i februar, men som ikke har klart å følge opp det i de tre neste startene.

Kjenner hesten

Erlend Rennesvik kjenner hesten godt etter å ha kjørt ham i de fleste løpene.

- 10 Thai Explosive har jeg fått gode rapporter på fra trener Kim Pedersen. Hesten duger godt i grunnlaget. Bakspor er selvsagt ingen fordel for en hest som er så startrask som ham, men jeg synes likevel han skal regnes tidlig her ettersom de hardeste konkurrent­ene også står vanskelig til i en sportrapp, sier Erlend

Rennesvik til Equus.

Han skal også ut med nok en Pedersen-hest i form av 2 Ibra Boko i V75-5. En hest som kom tilbake etter sju måneders pause sist på Färjestad, men som galopperte i mål som soleklar vinner.

- 2 Ibra Boko ble sårbeint sist, og han rullet over av den grunn. Hesten kjentes veldig fin ut og hadde krefter igjen. Nå møter vi 1 Madelen L.T.C. i førstespor, og henne er det normalt ingenting å gjøre med. For de som garderer henne er min hest aktuell. Skoløs som sist, opplyser Erlend Rennesvik.

NM fredag

NM for profesjone­lle kusker blir i år avviklet med fire løp fredag og to løp lørdag.

Tolv av våre mestseiren­de, profesjone­lle kusker skal møtes for å kåre årets NM-vinner. Fjorårsvin­ner Erlend Rennesvik er igjen på plass for å forsvare seieren fra 2019.

Storløp på rekke og rad

Erik Garbergs minneløp, Tamin Sandys aeresløp, Sigbjørn Rishaugs minneløp og Bork Rigels aeresløp er fire av de største løpene som kjøres på Leangen i løpet av året. I år har de samlet topphester som Roli Eld, Ulsrud Tea og den ferske OGP-deltageren Madelen L.T.C.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway