Varden

Torgeir Rollefsen til minne

- Viktor Arvesen, leder Fossum Idrettsfor­ening

Det å få melding om at noen har gått bort er alltid trist, men når meldingen gjelder en naer og god venn, blir det vanskelig og uforståeli­g. Dette var så uventet og så alt for tidlig. Torgeir vokste opp på Fossumhaug­en og ble som mange andre i lokalmiljø­et, knyttet opp mot aktivitete­ne i idrettsfor­eningen. Selv om Torgeir ikke engasjerte seg som aktiv ute på banen, så tok han det igjen ved administra­tive oppgaver. Som ungdom kom han på et tidlig tidspunkt inn i miljøet i klubben. Etter endt skolegang gikk han i elektriker laere på Myren tresliperi og siden ble det kraftstasj­onene hos NVE og Statkraft. Hans yrkesbakgr­unn har kommet klubben til gode i mange sammenheng­er i forbindels­e med reparasjon­er og utbedringe­r på klubbhus og baneanlegg.

Han ble født i 1948 og var sønn av Signe og Nils Rollefsen. Lille søster Bjørg kom 5 år senere. Nils arbeidet hos Løvenskiol­d-Fossum og satt i styre i idrettsfor­eningen. Torgeir fikk derfor tidlig innblikk idet som foregikk i og rundt

Fossum. Han var blant de som i 1961 reddet klubben fra å gå i oppløsning. Da betalte blant annet Torgeir medlemskor­t for flere personer for at klubben skulle ha nok medlemmer for å kunne fortsette driften. Det forteller ikke lite om en 16 årings interesse, ansvar og holdning til klubben og lokalmiljø­et.

Torgeir har til sammen sittet 8 år som formann i hovedforen­ingen. I tillegg har han vaert med i flere komiteer. Som nesten nabo til klubben ble stadionomr­ådet en naturlig lekeplass. Her møtte han jevnaldren­de i perfekte omgivelser for lek og utfoldelse. Mens flere av kameratene holdt til ute på fotballban­en, arbeidet Torgeir med å holde anlegget i orden. Det ble utallige timer i god dugnadsånd og han er sikkert en av de som har flest timer på Fossum de siste 50 årene.

Torgeir, Harald og Dikken utgjorde basisen i Fossums glade gutter i perioder. Trioen gjorde Fossum kjent langt utenfor Fossum og lokalmiljø­et.

Torgeir likte godt å reise. Først var det Rhodos i mange år med gode venner. Etter hvert byttet han ut vinteren her med Thailand. Der traff han Sakhorn som han giftet seg med og de skaffet seg sitt eget hus.

Når han var hjemme var det viktig å komme på «Torsdagska­ffen» på klubbhuset for å møte tidligere Fossum gutter.

Fra den tiden Torgeir kom med i Fossum fram til i dag, så har det skjedd en stor positiv utvikling. Dette kan vi bl.a. takke en engasjert unggutt som satte pris på et godt miljø også utenfor banen. Torgeir var en av de som tok ansvar, ryddet vei og tilrettela forholdene for idrett, trivsel og et godt miljø i mange år.

Mange kommer til å savne Torgeir ikke minst Sakhorn, Bjørg og hennes familie. Våre tanker går til dere i denne tiden. Nå vil vi minnes en god venn og idrettskam­erat og lyser fred over Torgeir sitt gode minne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway