Varden

Skoleklass­er må i karantene

▶ Elever ved både Stigeråsen og Venstøp skole testet i helgen positivt for korona. Mandag må begge klassene i karantene. ▶ Skien kommune roper varsko etter flere smittetilf­eller den siste uka, og advarer mot konsekvens­ene ved smitteøkni­ng.

- Alexander Lehmann og Martin Øyvang

Bare minutter før søndagens pressekonf­eranse på rådhuset i Skien startet, kom meldingen inn om at en elev på Stigeråsen har påvist koronaviru­set. Begge 7. klassene, samt laerere og fagarbeide­re som har vaert naerkontak­ter til klassene, må nå i karantene. Men elevene skal ha digital undervisni­ng.

Fredag ble det også klart at en elev i 3. klasse ved Venstøp skole hadde testet positivt. Også der må klassen i karantene, men på grunn av at den aktuelle eleven ikke har vaert på skolen på over én uke går karantenet­iden ut mandag, og elevene kan gå på skolen som normalt allerede tirsdag.

Mener de har kontroll

For Skien kommune sin del er det ingen umiddelbar­e planer om å komme med nye innstrammi­nger, men ordfører Hedda Foss Five var tydelig på at dette kommer dersom antall smittetilf­eller fortsetter å øke.

– Smittesitu­asjonen i Skien er under kontroll, og smittespor­ingen fungerer. Vi ønsker å unngå å iverksette ytterliger­e tiltak, og de avhenger av at folk der ute er bevisste og overholder smittevern­reglene, sier Foss Five på pressekonf­eransen.

Smitteøkni­ng

Per nå er det 76 personer som har testet positivt for covid-19 i Skien kommune. Saerlig de siste ukene har antall smittede økt raskere enn før, og Skien er nå definert som en «rød» kommune.

De siste månedene har antall smittetilf­eller i Europa tatt helt av. Noen av smittetilf­ellene i Grenland er personer som har besøkt andre europeiske land, eller arbeidsinn­vandrere som har vaert på besøk i hjemmeland­et sitt.

Foss Five peker saerlig på at arbeidsgiv­ere som bruker utenlandsk arbeidskra­ft, har et ansvar for å passe på at reglene blir fulgt.

– Vi ser at det er her litt av utfordring­en ligger. Vi er opptatt av at arbeidsgiv­erne i Grenland er nøyere med å følge med. Mange arbeidsgiv­ere sliter med å tilby gode karantenef­asiliteter. Dette følger vi konkret opp.

Lav terskel

Kommunen ber folk ha lav terskel for å teste seg for koronaviru­set, og at man holder seg hjemme hvis man har symptomer.

– Det er mange land i Europa som har ekstreme tall. Vi er ikke der i Skien eller Norge, men vil unngå å komme dit. De som tenker at de kan slappe av, de kan ikke det, sier Foss Five.

«Smittesitu­asjonen i Skien er under kontroll, og smittespor­ingen fungerer».

Hedda Foss Five, ordfører

 ?? FOTO: ALEXANDER LEHMANN ??
FOTO: ALEXANDER LEHMANN
 ?? FOTO: LISE VALBØ RØNNINGEN ?? SMITTET: En elev på Stigeråsen har fått påvist smitte. Medelever i begge 7. klassene må nå i karantene.
FOTO: LISE VALBØ RØNNINGEN SMITTET: En elev på Stigeråsen har fått påvist smitte. Medelever i begge 7. klassene må nå i karantene.
 ??  ?? ALVORLIG: Ordfører Hedda Foss Five var alvorlig da hun søndag ettermidda­g møtte pressen sammen med kommunedir­ektør Karin Finnerud og oppvekstsj­ef Grete Gjelten for å informere om koronasitu­asjonen.
ALVORLIG: Ordfører Hedda Foss Five var alvorlig da hun søndag ettermidda­g møtte pressen sammen med kommunedir­ektør Karin Finnerud og oppvekstsj­ef Grete Gjelten for å informere om koronasitu­asjonen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway