Varden

Sahardid Salad fikk julekringl­e

Taketholdt­påå lette da kollegene fikk vite at Sahardid Salad vant Vardens høythengen­de julekringl­e.

- Per Arne Rennestrau­m per.arne.rennestrau­m@varden.no

▶ PORSGRUNN

– Er det sant! Så fantastisk, sier Marjan Farahmand og holder på å knekke sammen i gledesutbr­udd på vegne av sin gode kollega.

Sahardid (36) selv gliser litt beskjedent og lurer på hva han har gjort for å fortjene denne oppmerksom­heten. Den alltid blide miljøarbei­deren på voksen opp la e ring s senteret i Porsgrunns nakker åttespråk, men takker på klingende norsk.

Takk for bakverket

– Jeg er veldig takknemlig for både de gode ordene og for bakverket, sier han.

Så er det fram med tallerkene­r og skjaerered­skap i korridoren på Kjølnes. Kringla får hedersplas­s på bordet. Kollegene klapper og hoier seg kringlevri­dde. Dette er nok ny mandagsrek­ord når det gjelder stemning på en arbeidspla­ss.

Det var mange av avisens lesere som foreslo Saharid som kringlevin­ner. Vi nevner en av begrunnels­ene, som juryen falt for:

«Jeg håper at Sahardid Salad kan få denne kringlen i år. Er det noen som fortjener det så er det virkelig han. Han står bak informasjo­nsvideo e rom korona på 26 forskjelli­ge språk. Han jobber utrettelig mot innvandrer­miljøet i Grenland iforhold til Korona. Vider gjør han en kjempeinns­ats inn mot somalisk ungdom, Han er grunnlegge­ren av Brobyggern­e på Facebook. Alt dette gjør han utenom jobben på Porsgrunns­kolene og ved siden av studier på universite­tet».

Kort sagt så bruker Sahardid livet sitt til å hjelpe andre.

– Jeg kjenner selv til mange av problemene som ungdom må gjennom. Jeg hjelper ungdommen til å lage det miljøet de vil ha selv. De må skape framtiden selv, sier han.

Endelig mandag

I korridoren på voksen opp la ering s senterets tigerstemn­ingen ytterliger­e. Kollegerle­gger ut kringlebil­der på ymse sosiale medier for å fortelle den store nyheten. Hovedperso­nen synes det er hyggelig å bli satt pris på, men setter selv enda mer pris på andre.

– Det er jeg som er heldig som har slike gode kolleger, sier han.

Det er få som forstår hvordan han får tid til alt. Hver dag bruker 36-åringen flere timer av fritiden til å hjelpe ungdommen og byggebroer mellomnord­menn og innvandrer­e og mel- lominnvand­rergrupper. På toppe nav dette laerer han seg fremmede tungemål. Han behersker åtte språk muntlig og sju språk både muntlig og skriftlig.

– Jeg har en hjerne som fanger opp språk veldig lett, sier han.

Han kom fra Somalia som 18-åring i 2002. Han har altså bodd halve livet i sitt nye hjemland.

Det er det mange som er glade for, på begge sidene av broene han bygger.

 ??  ??
 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? ILDSJEL: Sahardid Salad står bak Brobyggere­n på Facebook.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ILDSJEL: Sahardid Salad står bak Brobyggere­n på Facebook.
 ??  ?? GOD STEMNING: Turid Melby Aas (til venstre) og Marjan Farahmand (til høyre), er svaert stolt av sin kollega Sahardid Salad.
GOD STEMNING: Turid Melby Aas (til venstre) og Marjan Farahmand (til høyre), er svaert stolt av sin kollega Sahardid Salad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway