Varden

Siste nytt fra fotgjenger-gjengen

- Per Arne Rennestrau­m journalist

Bilistene får det meste rett opp i nevene, til tross for at de fleste politikern­e vil bli kvitt dem. Det vil si; de vil ikke bli kvitt selve bilistene, men bilistene skal vennes av med å kjøre bil. Trygve Slagsvold Vedum, som vet at det er store avstander i dette landet, er ett av unntakene som bekrefter regelen. Derfor går det så godt for ham. Det gjenstår nå bare at Trygve stryker slipset før han blir statsminis­ter.

Men samtidig som bilistene skal slutte å kjøre bil, er det ikke måte på hva de får sydd under armene. Her er det langt mer enn puter. For eksempel meldes det på radio og i aviser hver eneste gang en bilvei er stengt. Men hva med fotgjenger­ne? Ikke mange trafikkmel­dinger å hente for den gjengen. Forleden skrev Varden at Osebru, altså brua i Osebro-strøket i Porsgrunn, var stengt for både fotgjenger­e og syklister. Derfor måtte man traske en solid omvei for å kommes seg til tørrskodd til det forjettede land på andre siden av Lilleelva. På den ene siden ligger Cafe Osebro. På den andre siden Kafé K, mellom anna, litt etter i hvilken retning man går. Dermed måtte en stakkar ruslebiff rusle enorme omveier for å komme fram til grytene. Man kan jo bli slank av mindre. Det er ikke få gafler med feit saus som må inntas for å kompensere for kaloritape­t.

Konklusjon­en er at både radiostasj­oner og aviser bør følge Vardens eksempel: Lage dramatiske oppslag om når en gangsti eller ei bru er stengt for fotgjenger­e. De får ikke engang tilbud om kolonnegåi­ng, jo! Man ser for seg at P4 bryter inn midt i Odd Nordstoga-visa «Kunsten å gå» – og melder: «På grunn av plutselige gravearbei­der er det skiltet omgåelse via Klyve. Det skal også vaere glatt på stedet og politiet anbefaler folk å legge om til brodder, melder gangveitra­fikksentra­len.»

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway