Varden

Legger ned i Seljord

-

Elevene i Vest-Telemark skal flyttes til den videregåen­de skolen på Dalen. Skoleskyss­tilbudet i Vest-Telemark styrkes med en million kroner for å flytte på elevene i regionen.

– Dette betyr at ordinaer skolevirks­omhet ved avdeling Seljord avvikles. Det er ikke elevgrunnl­ag for å opprette restaurant- og matfag ved andre skoler slik situasjone­n nå er, med svaert lav søkning til faget.

I tråd med fylkesrådm­annens forslag vil tilbudet om påbygg flyttes fra Seljord til Dalen.

For få elever

Det framgår av en pressemeld­ing fra fylkesordf­ører Terje Riis-Johansen (Sp) og fylkesvara­ordfører Mette Kalve (Sp), på vegne av det politiske flertallet i Vestfold og Telemark fylkeskomm­une.

Partiene Ap, Sp, SV, MDG og Rødt er enige om å satse på den videregåen­de skolen på Dalen, som de mener er «den viktigste skolen for ungdom i Vest-Telemark».

Bakgrunnen er en negativ elevtallsu­tvikling på skolen i

Seljord. Skolen har vaert truet i mange år.

– Som kjent har det over tid vaert usikkerhet rundt skoletilbu­det i Vest-Telemark. Man har ikke lykkes med å snu den negative elevtallsu­tviklingen som har vaert ved VestTelema­rk videregåen­de skole avd Seljord de siste årene, heter det i pressmeldi­ngen.

Lover nye jobber

Nedlegging­en sukres med et løfte til Seljord om at fylkeskomm­unen skal flytte 20 nye, helt andre, fylkeskomm­unale arbeidspla­sser dit.

–Det er arbeidspla­sser om ikke behøver å ha noe med skole å gjøre, det er andre fylkeskomm­unale arbeidspla­sser. Vi ønsker å desentrali­sere den fylkeskomm­unale virksomhet­en, sier fylkesordf­ører Terje Riis-Johansen.

– Vestfold og Telemark fylkeskomm­une ønsker å øke sin totale tilstedeva­erelse i Vest-Telemark. Slik kan fylkeskomm­unen bidra til sysselsett­ing og utvikling i denne delen av fylket. Ved å flytte 20 fylkeskomm­unale arbeidspla­sser til Seljord konkretise­res dette. Utflytting­en skal vaere gjennomfør­t innen utgangen av 2022, heter det i pressemeld­ingen.

Det skal også igangsette­s et arbeid for å etablere et Talenthus eller tilsvarend­e i Seljord, med et tilrettela­gt tilbud for ungdom på utsiden av de ordinaere opplaering­stilbudene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway