Varden

Dette merket berget bedriften

Det så bekmørkt ut da koronaen smalt i mars, men Tom Gulliksen snudde seg rundt. Nå er omsetninge­n doblet og bedriften går med millionove­rskudd.

- Fredrik Nordahl fredrik.nordahl@varden.no

Skiensbedr­iften Gulliksen Profil & Event AS, med relativt kjente Tom Gulliksen i spissen som holder til i tilnaermet splitter nye lokaler på Rødmyr, var klar til å gå inn i året 2020 med å vokse litt og få bedriften til å stabiliser­e seg så godt som mulig.

– Kunne låst døra

Men da berømte mars 2020 var et faktum måtte daglig leder Gulliksen permittere sine ansatte.

– Og jeg kunne jo låst døra, reist hjem og lagt meg på sofaen og tenkt at «nå går alt åt skogen».

Men Gulliksen tenkte heller «hva gjør vi nå?». Han oppdaget at informasjo­nsbehovet rundt daglige retningsli­njer var stort, og i og med profilerin­g er ett av deres varemerker lå potensiale­t der.

– Norgesgrup­pen og alle deres matvarebut­ikker trengte merking på gulv. Det kom inn ordre på halvannen million kroner, så du kan si at dette klistremer­ket reddet oss, sier

Gulliksen og viser fram et kjent motiv i rødt og hvitt.

Lokale bedrifter

I tillegg til klistremer­kene er Gulliksen godt inne i markedet for munnbind.

– Utviklinge­n der er enorm. Det er ikke bare engangsmun­nbind, men maskene blir stadig bedre slik at man kan bruke dem flere ganger og til og med putte dem i lomma, forteller han.

En av ringvirkni­ngene til at det går bra for Gulliksen, er at andre lokale bedrifter også får flere oppdrag.

– Jeg kunne fått gjort noen av jobbene i utlandet og tjent masse penger. Men jeg bruker lokal designer og ansatte ved Grep blir leid inn for å pakke varer før de sendes ut, sier Gulliksen.

Humor

Og foruten munnbind kommer Gulliksen med leveranser av håndsprit.

– Jeg er nok en av få som har kommet baerende inn med kassevis med sprit til Blåkors. Her om dagen leverte jeg 60 liter med håndsprit. «Dette hadde nok smakt med litt cola i», sa jeg til noen av beboerne. De lo så de skreik, humrer Gulliksen.

 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? REDNINGEN: Det så nokså mørkt ut da korona sørget for nedstengin­g i mars. Men Tom Gulliksen i Gulliksen Profil & Event kastet seg rundt. Dette klistremer­ket har srøget for solid millionoms­etning for Skiensbedr­iften.
FOTO: FREDRIK PEDERSEN REDNINGEN: Det så nokså mørkt ut da korona sørget for nedstengin­g i mars. Men Tom Gulliksen i Gulliksen Profil & Event kastet seg rundt. Dette klistremer­ket har srøget for solid millionoms­etning for Skiensbedr­iften.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway