Varden

Har erobret Helse-Norge – nå ansetter de flere

Helsetekno­logiselska­pet signerte sin største kontrakt noensinne da de inngikk avtale med Helse Sør-Øst. Imatis-gründer og sjef Morten Andresen har bestilt 50 champagnef­lasker – en til hver av sine ansatte.

- Ragnhild Johansen ragnhild.johansen@varden.no

▶ PORSGRUNN

– Nå har vi lønn til jeg går av med pensjon, sier Andresen.

For ti år siden solgte de inn teknologil­øsningene sine til Danmarks s tørstesyke­hus, siden harde stått på. Porsgrunns bedriften har hattstorko­ntrakter p åS t. Olavs hospital i Trondheim, så i Østfold o gi Helse vest, men først nå har de fått gjennomsla­g i sin egen region.

– Ja, nå er vi i alle fire helseregio­nene, sier han. Å innføre det han kaller lettvekt-teknologi på sykehusene, har vist seg å vaere en omfattende jobb.

– Sykehusene har vaert preget av tungvekt-teknologi. Det har vaert en drøm om at den elektronis­ke journalen skulle løse alt, mener Imatis-sjefen.

Trenger folk

Kontrakten med Helse Sør-Øst går ut på å levere løsninger for områdene «Innsjekk og oppgjør» og «Styring av pasientfly­t og ressurser». Hvor stor denne kontrakten er, vil ikke Andresen si, men han legger ikke skjul på at det er snakk om flere hundre millioner kroner.

– Kontrakten­e omfatter alltid opsjonsavt­aler i tillegg, så i kroner og øre blir det erfaringsm­essig mye mer enn det den første kontrakten omfatter, sier han og lover nye arbeidspla­sser i Imatis.

– Det har aldri vaert et mål å bli kjempestor­e, snarere kjempeflin­ke, men nå må vi bli flere, kanskje opp mot ti, sier Imatissjef­en og ramser opp at de trenger sykepleier­e med interesse for data, de trenger folk som vil jobbe med programmer­ing, folk som vil bli prosjektle­dere samt software-arkitekter.

– Vi er veldig positive til å få folk tilbake til Grenland, sier Andresen og legger til at de vil etter hvert også trenge folk på kommunikas­jon.

– Vi har blitt så store at vi trenger det både nasjonalt og internasjo­nalt, sier han.

Utstilling­svinduer

Systemet som sykehusene i sørøst nå skal implemente­re er en videreutvi­kling og oppdaterin­g av de første systemene Imatis lagde.

Nå kan man styre systemene fra mobilen. Til og begynne med var systemet kun på store datatavler. Med vellykkede løsninger i både Danmark og Norge, selger løsningene seg inn mot nye kunder.

– Helsevesen­et er veldig transparen­t. Leverer man noe som fungerer dårlig vil alle få greie på det. Det vi ser er at løsningene i Helse vest og i Østfold er utstilling­svinduer for oss. Helse Sør-Øst er nord-Europas største arbeidspla­ss. Det er et kvalitetss­tempel at de velger oss, understrek­er Andresen. Han legger til at løsningene også har vist seg veldig gode med tanke på korona problemati­kken.

Snuser på Singapore

Driftsinnt­ektene endte på 73,3 millioner kroner i 2019 mot 67,7 millioner i 2018. Resultatet før skatt var på 7,6 millioner i fjor mot 5,8 i 2018.

– Vi lander vel omtrent som 2019 i år. Kontrakten vil først slå ut i 2021-regnskapet, men vi kommer til å tjene penger, sier Andresen. Han legger ikke skjul på at bedriften jobber i et evighetspe­rspektiv.

– Vi gir oss ikke. Får vi 20 millioner i overskudd, vil vi bruke minst halvparten på investerin­ger i utlandet, sier han. Nå snuser de på muligheten til å åpne et salgskonto­r i Singapore, og muligens i England.

 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? NY STORKONTRA­KT FOR IMATIS: Anund Rannestad (t.v.), Anders Hegna, Dag Ausen, Bjørn Erik Martinsen, Lars Inge Graver og Morten Andresen er godt fornøyd med at Imatis-løsningene er solgt til helse sørøst..
FOTO: FREDRIK PEDERSEN NY STORKONTRA­KT FOR IMATIS: Anund Rannestad (t.v.), Anders Hegna, Dag Ausen, Bjørn Erik Martinsen, Lars Inge Graver og Morten Andresen er godt fornøyd med at Imatis-løsningene er solgt til helse sørøst..

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway