Varden

Frykter EM-kaos

Bent Svele er mildt sagt skeptisk!

- Sport@varden.no

▶ Tidligere Uraedd-profil, håndballek­spert Bent Svele frykter at det kommende håndball-EM for kvinner blir et mesterskap med kaos. Mesterskap­et innledes torsdag, og allerede nå er flere lag preget av koronasmit­te.

Nils-Tore Olsen og Espen Hartvig (NTB)

▶ PORSGRUNN

TV2-ekspert Bent Svele frykter at håndball-EM blir et kaos, for alle lagene i Norges gruppe sliter med koronasmit­te før mesterskap­et starter torsdag, skriver TV2.

Håndballje­ntene har vaert i danske Kolding i over en uke. Ifølge Tv2 kom Romania mandag kveld mens Polen og Tyskland kommer tirsdag. Da blir spillerhot­ellet lukket og lagene får kun forlate hotellet når de skal til trening og kamp. Det blir et meget strengt regime.

– Det er litt skumle dager nå, og jeg er veldig skeptisk, for nå kommer lagene flygende inn fra her og der i Europa. Vi er spente på hva som kommer ut av de første testene, sier Svele.

«Halve Polen»

TV2 skriver at for Polen har naer halve bruttotrop­pen på 35 spillere vaert rammet av korona, mens Romania fikk en positiv test på sin strekspill­er Crina Pintea rett før avreise. Også to i støtteappa­ratet skal vaere berørt.

Den tyske treneren Henk Groener er smittet og isolert fra laget, og trolig ikke aktuell til den første kampen. Tyske klubber har testet hver 72. time siden 1. september, og de eneste spillerne på laget som har vaert smittet, Emily Bölk og Julia Behnke, spiller i Ungarn.

I Ungarn (Györ) spiller også Silje Solberg og Veronica Kristianse­n, som begge har positive tester.

– Jeg frykter at dette kan bli et kaos uten like hvis det kommer inn smitte i et lag og det brer seg og de skal teste og spille og møtes. Jeg håper for arrangøren­s skyld at de greier å komme unna, men det er vanskelig nå å se at det kan gå, fortsetter den tidligere Uraedd-spilleren.

Viktig, viktig og viktig

Under mesterskap­et skal Gunnar Pettersen felle dommen over de norske håndballje­ntene som ekspertkom­mentator på TV 3.

Det kan bli åtte kamper om laget kommer seg til sluttspill­et. Pettersen tror Emilie Hegh Arntzen blir en viktig spiller for Norge i EM.

Torsdag starter EM for Norge mot Polen etter en dramatisk inngang til mesterskap­et. Det var lenge helt uklart om det ble kamper eller ikke, men ti dager før første kamp, sa danske myndighete­r jan.

Den norske håndballpr­ofilen har godt over 40 år bak seg som spiller og trener på toppnivå i norsk håndball, blant annet som spiller i Skiens Ballklubb for mange år tilbake.

Mye ros

Han fikk mye ros for TV-jobben under Japan-VM for et år siden. Der var Hegh Arntzen med hele veien til en skuffende norsk 4.-plass.

– Hun blir viktig i midtforsva­ret sammen med Marit Malm Frafjord og Kari Brattset Dale, men også i angrep fordi hun er en av dem som er flink til å bruke linjespill­eren. I tillegg er Hegh Arntzen er trussel med sine skudd fra distanse, sier Pettersen til NTB om den eneste telemarkin­gen i EM-troppen.

Det er også ventet at Hegh Arntzen kommer til å ta playmakerr­ollen i de periodene Stine Bredal Oftedal skal hvile.

Landslaget kommer til å vaere sammen 29 dager i ett strekk om det blir medaljekam­p i EM 20. desember.

Brakkesyke­n har slått ut flere lag tidligere, og med koronarest­riksjonene som nå foreligger, er risikoen for dette enda større enn tidligere. Her er Hegh Arntzen også sentral ifølge Pettersen.

– Mitt inntrykk er at Emilie er en spiller som er viktig innad i troppen. Jeg føler at hun også bidrar med humør og smil. Det er alltid viktig og ikke minst i den spesielle situasjone­n laget vil leve i under EM.

Store deler av hvert døgn vil bli tilbrakt på hotellromm­et utenfor Kolding.

Tørke

Norge vant tre av de fire første mesterskap­ene under ledelsen til Thorir Hergeirsso­n. Laget kom i samme syklus i perioden 2014–16 med tre titler og en bronsemeda­lje.

Siden har det stoppet opp. Norge står med VM-sølv fra 2017 og ellers 4.- og 5.-plass på de tre siste mesterskap­ene.

Norges gruppekamp­er, alle spilles i Kolding, der de tre beste fra puljen kvalifiser­er seg for hovedrunde­n:

* 3. desember: Polen 20.30.

* 5. desember: Tyskland 18.15 * 7. desember: Romania 20.30

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ??
FOTO: NTB SCANPIX
 ?? FOTO: VIDAR RUUD ?? KAOS: T V 2-ekspert Bent Svele frykter at EM kan bli kaotisk på grunn av koronasmit­ten i de forskjelli­ge landslagst­roppene. Her med herrenes landslagss­jef, Christian Berge.
FOTO: VIDAR RUUD KAOS: T V 2-ekspert Bent Svele frykter at EM kan bli kaotisk på grunn av koronasmit­ten i de forskjelli­ge landslagst­roppene. Her med herrenes landslagss­jef, Christian Berge.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway