Varden

Dro inn 300.000, så var det stopp

Superhoppa I Love Paris har travet inn over 4,1 millioner, men nå er det slutt. Neste oppgave blir noe helt annet.

- Bjørn Borge bjorn.borge@varden.no

Etter at Morten Sems stjernetra­ver vant svensk V75 og 300.000 kroner i helgen, fant eieren ut at tidspunkte­t var riktig for å sette sluttstrek for karrieren til hoppa som både er europeisk og norsk mester.

– Gi seg på topp

– Egentlig er det litt på overtid. Hun har vaert litt varierende i prestasjon­ene i år, men siden hun fant formen i helgen, virker det riktig å gi seg på topp, sier Sem, som har bestemt at hoppa blir igjen i Sverige til bedekning hos Maharajah, som er en av tidenes beste svenske travere.

– Da vi fikk plass der, ble valget bare enda lettere. Nå lar vi I Love Paris roe seg litt ned fram til våren, og så blir det nok bedekning i april, sier eieren, og legger til at et skandinavi­sk klima ikke gjør det gunstig å få føll midtvinter­s.

– Da blir det stående mye på boks, og travere kan bli litt skeive i beina.

EM- og NM-vinner

For Sem er det uansett et punktum for én eventyrhis­torie, og kanskje starten på en ny.

– Travsporte­n har mange multimilli­onaerer som kjøper hest etter hest for å lykkes. At jeg, som en ganske liten hesteeier i en slik målestokk, kan få det til, viser mye av spenningen og sjarmen ved denne sporten.

Sem trekker fram seieren i EM for hopper som et høydepunkt. Det var 16 dager etter et annet, NM-seieren her hjemme. Også på legendaris­ke Vincennes i Paris har hoppa med det treffende navnet en seier.

– Noe av det største man kan oppleve, sier Sem.

Han vedgår forhåpning­er til det kommende føllet.

– Forutsetni­ngene er alltid bedre når foreldrene har gode meritter. Jeg er sabla spent!

 ?? FOTO: SOLVALLA ?? BLIR MOR: I Love Paris har startet for siste gang. Hoppa avsluttet me då vinne 300.000 korner.
FOTO: SOLVALLA BLIR MOR: I Love Paris har startet for siste gang. Hoppa avsluttet me då vinne 300.000 korner.
 ?? FOTO: MORTEN SKIFJELD ?? EVENTYR: M orten Gunnar Sem mener at tidspunkte­t er riktig for å ta I Love Paris ut av løpsbanen. Nå skal eventyrhis­torien lage nye eventyr.
FOTO: MORTEN SKIFJELD EVENTYR: M orten Gunnar Sem mener at tidspunkte­t er riktig for å ta I Love Paris ut av løpsbanen. Nå skal eventyrhis­torien lage nye eventyr.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway