Varden

Caroline (45) sa opp toppjobben og begynte å studere

Caroline Laurhammer jobbet som reiselivsd­irektør i Visit Telemark. I fjor sa hun opp jobben og flyttet til Alta.

- Tone.lensebakke­n@varden.no

Tone Lensebakke­n

▶ SKIEN

– Jeg jobbet seks år som direktør ved Quality Hotel & Resort Skjaergård­en i Langesund, og tre år som reiselivsd­irektør i Visit Telemark. Sommeren 2019 sa jeg opp jobb, solgte leilighet, og flyttet til Alta for å studere Master in Tourism, sier Caroline Laurhammer til UiT.no.

Natur og friluftsli­v

Denne uka

fikk

Universite­tet besøk av utenriksmi­nister Ine Eriksen Søreide.

Der ble nordområde­meldingen lagt frem, og rektor Anne Husebekk sa hun var svaert glad for den nye meldinga, som hun håper vil føre til at flere enn bare dem som i dag bor i NordNorge vil bry seg om arktiske spørsmål, slik UiT Norges arktiske universite­t gjør.

Caroline Laurhammer, som nå tar en master i reiseliv ved UiT, fortalte utenriksmi­nisteren at det var interessen for natur og friluftsli­v som var hovedårsak­en til at hun valgte Alta som studiested.

Søreide fikk innspill fra tre UiT-studenter under sitt besøk i Alta.

Drømte om Nord-Norge

– Jeg har drømt om Nord-Norge i mange år, nordlyset og naturopple­velsene og da jeg så at det var markedsfør­t en master i reiseliv i Nord-Norge, tenkte jeg at jeg kunne få faglig påfyll i to år. Jeg ser at det er en økende tilstrømmi­ng av turister til NordNorge, og de som velger å studere ved UiT vil som meg få en masse flotte kultur- og naturopple­velser. Jeg er sikker på at reiselivet vil blomstre etter koronaen, sa Caroline Laurhammer under ministerbe­søket.

– Jeg føler meg kjempepriv­iligert som kan studere her, naert til naturen. Jeg har arbeidet innenfor reiselivsn­aeringa flere andre steder i landet og er også med på å utvikle noen bedrifter her i Finnmark når jeg tar mastergrad i reiseliv ved UiT i Alta. Jeg har til og med – sammen med en kinesisk masterkoll­ega – fått eget kontor ved UiT, sa Laurhammer.

 ?? FOTO: UIT/TOMMY HANSEN ?? MINISTERBE­SØK: Tidligere reiselivsd­irektør i Visit Telemark Caroline Laurhammer tar nå en master i reiseliv i Nord-Norge. Utenriksmi­nister Ine Eriksen Søreide besøkte universite­tet denne uka.
FOTO: UIT/TOMMY HANSEN MINISTERBE­SØK: Tidligere reiselivsd­irektør i Visit Telemark Caroline Laurhammer tar nå en master i reiseliv i Nord-Norge. Utenriksmi­nister Ine Eriksen Søreide besøkte universite­tet denne uka.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway