Varden

Nå blir det konserter daglig fram til julaften

Det nye selskapet Munin Live fikk torsdag beskjed fra Kulturråde­t at de får 2,3 millioner kroner. «Julegaven» skal brukes på livekonser­ter hver eneste dag til og med julaften.

- Knut Heggenes knut.heggenes@varden.no

– Ingen tvil om at det ble god stemning da meldingen kom fra Kulturråde­t at vi er tildelt 2,3 millioner fra stimulerin­gsordninge­n. Da var det bare å hive seg rundt. De siste dagene har vaert som å delta i VM i logistikk, men vi har så langt klart å booke 21 av 24 band og artister fra hele Norge, sier Vegard Finnekåsa i Munin Live.

Snekret en julekalend­er

I starten av november søkte det Notodden-baserte selskapet Munin Live om midler fra Kulturråde­t til å arrangere konserter i Notodden Teater. Konserter som både skal vaere åpne for publikum og tilbys digitalt for resten av det musikkinte­resserte Norge. Svaret kom sent, men godt. Nå er det på få dager snekret en julekalend­er av konserter med sultefored­e artister med navn som Unni Wilhelmsen, Alex Rosen, Chris Medina, Ihsahn (Vegard Tveitan) og Leporus, Daniel Eriksen og Stig Sjøstrøm og Aasmund Nordstoga.

Se hele artistlist­a nederst i saken.

Alle konsertene skal spilles og livestream­es i Notodden Teater, og julaftens-konserten er foreløpig ikke «pakket ut».

Det er helt formidabel­t, det

– Munin Lives forretning­sidé er jo å overføre konsertopp­levelser digitalt til de som ikke kan komme til konsertste­det eller ikke får billetter. Akkurat nå passer det veldig bra både å gi folk kulturoppl­evelser og å skaffe jobb til en sulteforet musikkbran­sje. Det har vaert veldig tøffe tider. Disse midlene skal brukes og fordeles på alle ledd i verdikjede­n til de bandene og artistene vi booker inn. Og bandene vi hyrer inn har uten unntak musikken som en del av sitt levebrød.

– Det er en solid slump med penger dette til kulturlive­t i en førjulstid?

– Ja, ja, det er helt formidabel­t, det. Vi skal sørge for at pengene renner utover i systemet. Veldig mange blir veldig glade for disse oppdragene. Vi kommer til å kjøre konserter både på dagtid, ettermidda­gstid og kveldstid. Opplegget samkjøres med Notodden i Sentrum og serverings­bransjen på Notodden. Dette åpner muligheten for naeringsli­v og privatpers­oner til å få en etterlengt­et kulturoppl­evelse. Vi kjører et strengt smittevern­opplegg, som begrenser antallet publikumme­re til rundt 100 per konsert, forteller Vegard Finnekåsa til Varden.

Håper at folk …

Driver av Eyde Restaurant, Stein Lunde, er en av aktørene som håper at Kulturråde­ts «julegave» også vil bidra litt ekstra til naeringsli­vet i Notodden.

– Klart vi håper at folk nå vil bruke anledninge­n til en utvidet kulturoppl­evelse i førjulsdag­ene. Serverings­bransjen er også en bransje som har lidd veldig de siste månedene. Nå kan vi bidra til en totalpakke i forbindels­e med konsertene. Mange er sulteforet på kulturoppl­evelser og sosiale møter, og folk trenger en hyggelig opplevelse, mener Lunde.

Disse artistene er så langt booket inn til konsertser­ien i Notodden Teater:

▶ Jørgen Sandvik

▶ Daniel Eriksen / Stig Sjøstrøm

▶ Rebekka Bakken

▶ Hilde Louise Asbjørnsen

▶ Unni Wilhelmsen

▶ GALLERIET - Einar Solberg

▶ Alex Rosen

▶ Telegram

▶ Darling West

▶ Vintermåne

▶ Shining

▶ Garness

▶ Valkyrien Allstars

▶ Kim R Hagen

▶ TORA

▶ Terry Lehns

▶ Leprous

▶ Ihsahn

▶ Stian Carstensen

▶ Aiming For Enrike

▶ Chris Medina

 ?? FOTO: KNUT HEGGENES ?? ARRANGERER: Vegard Finnekåsa (f.v.) i Konsert-Service, Torgeir Ljosland i Notodden i Sentrum og Stein Lunde i Eyde Restaurant er alle engasjert for å lage kulturelle opplevelse­r knyttet til konsertser­ien i Notodden teater.
FOTO: KNUT HEGGENES ARRANGERER: Vegard Finnekåsa (f.v.) i Konsert-Service, Torgeir Ljosland i Notodden i Sentrum og Stein Lunde i Eyde Restaurant er alle engasjert for å lage kulturelle opplevelse­r knyttet til konsertser­ien i Notodden teater.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway