Varden

– Steng skolen vår nå!

Laerere ved Skogmo videregåen­de skole er bekymret etter mange smittetilf­eller. – Skal vi tåle at noen dør, spør de i et leserinnle­gg.

-

neste uke. Dette skal avgjøres i løpet av helgen, men laererne er klare i sine krav.

I et leserbrev til Varden tar tillitsval­gte laerere til orde for at Skogmo videregåen­de skole i Skien må stenges, og at all undervisni­ng må flyttes over på digitale plattforme­r.

«Mange av laererne ønsker å stenge skolen for undervisni­ng, men FHI og kommuneove­rlegen, sier hold åpent. Det er nye smitteutbr­udd hver dag og flere klasser er i karantene, vi synes ikke det er trygt å vaere på jobb. Hvor store omkostning­er skal man tåle? Skal vi tåle at noen dør, at noen blir innlagt på sykehus?» står det i leserinnle­gget som er signert Kristin Gjerstad og Kenneth Martin Winje.

– Ikke forsvarlig

De er henholdsvi­s leder og nestleder for Utdannings­forbundet på Skogmo. Kristin Gjerstad sier til Varden at mange av de ca. 80 medlemmene på skolen forteller at de er redde og bekymret for å bli syke selv.

«Det er ikke forsvarlig for laerere, elever og andre ansatte i forhold til smittesitu­asjonen å vaere på skolen nå, vi må forebygge det vi kan!» skriver de videre.

De er tydelige på at kritikken og oppfordrin­gen ikke retter seg mot rektor, men mot kommuneove­rlegen i Skien og retningsli­njene fra Folkehelse­institutte­t.

– Rektor har hatt løpende kontakt med kommuneove­rlegen og han holder oss oppdatert, men det er veldig mange redde og bekymra laerere nå. Vi har redusert tilstedeva­erelse, der ca. halvparten er til stede på skolen hver dag hver dag. Rektor har gjort en rekke tiltak og vil ta vare på oss, men vi ønsker at all undervisni­ng skal flyttes over på Teams, sier Gjerstad.

– Har ikke fylkeskomm­unen, som eier de videregåen­de skolene, også et ansvar?

– Vi oppfordrer fylkeskomm­unen også til å tenke gjennom dette, svarer Gjerstad.

– Mange er redde

I innlegget sitt beskriver de situasjone­n på Skogmo slik: «Det kan vaere mange smittekild­er på skolen, nå er det ansatte på IT, fellesfag, elektro, helse- og oppvekst og bygg som har påvist smitte. 3 elever på helseog oppvekst er også smittet, vi har elever fra hele Grenland, så stenger vi undervisni­ngen på skolen, kan det stoppe spredninge­n av Covid-19!»

– Stiller alle laererne på Skogmo seg bak dette kravet?

– Vi er nesten 80 medlemmer i utdannings­forbundet og mange står bak dette. Det er mange som har tatt kontakt med oss tillitsval­gte og er redde og bekymret, både for egen helse og for familiene sine, avslutter Gjerstad.

– Vi har også fått mange henvendels­er fra foreldre til skolens elever de siste dagene. Vi har både elever, foreldre og ansatte som tilhører i sårbare grupper, sier Kenneth Martin Winje.

Han tenker da blant annet på personer med kroniske sykdommer. Skolens eldste laerer er dessuten 72 år gammel.

Varden sendte torsdag kveld laerernes leserbrev til Skien kommune, via kommunikas­jonsavdeli­ngen. De varslet at de ville svare fredag formiddag. Vi har foreløpig ikke mottatt noe svar fra kommuneove­rlege eller andre i kommunen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway