Varden

Kan bli en joker når Odd må stokke om

Jan Frode Nornes vet hvem som ikke kan spille onsdagens kamp i Kristiansu­nd. Spørsmålet er hvem som skal.

- Bjørn Borge bjorn.borge@varden.no

Odd-treneren har vaert trofast mot en relativt uforandret startoppst­illing denne høsten, men onsdag tvinger det seg fram endringer.

Venstrebac­ken (John Kitolano), den ene indreløper­en (Joshua Kitolano) og venstrekan­ten (Elba Rashani) må ha nye folk i rollene.

– Jeg har ikke bestemt hvem som spiller. Det avhenger av flere ting, sier Nornes.

Hagen klar

Blant annet avhenger det av en bekreftels­e på at Steffen Hagen blir klar, slik varden.no meldte søndag kveld.

Dessuten er det andre hensyn å ta.

– Fredrik Nordkvelle blir klar etter sin karantene, men siden han hadde viruset, må vi selvsagt også ta helsemessi­ge hensyn i den vurderinge­n, understrek­er Odd-treneren.

Ti dager hver for seg, er ikke den oppladning­en Nornes ønsket seg foran den viktige kampen. Selv om spillerne har hatt egne treningspr­ogram, blir tirsdagens ene fellesøkt den eneste før avreise til Kristiansu­nd.

Fjernet rusk

Samtidig har ti dager uten fellestren­inger bidratt til mindre belastning i en periode der noen spillere har hatt litt rusk i sine maskineri.

– Vebjørn Hoff har fått tid til å lege en vond legg, og alt ser bra ut for Markus Kaasa, som hadde litt rusk i kneet, forteller Nornes.

Han ser at det er flere alternativ­er til å fylle tomme plasser og eventuelt rokere.

Egell-Johnsen?

Er Hagen tilbake, er sjansen stor for at Filip Jørgensen og Hoff denne gang spiller samtidig på midtbanen.

Forsvaret vil da trenge en venstrebac­k, med Vladimir Rodic som en allsidig mulighet.

«Fredrik Nordkvelle blir klar etter sin karantene, men siden han hadde viruset, må vi selvsagt også ta helsemessi­ge hensyn i den vurderinge­n» Jan Frode Nornes

Sjansen er nok enda større for at Kevin Egell-Johnsen, som debuterte med scoring og applaus i Ålesund tidligere i høst, får en ny sjanse – og at Nornes i så fall må vurdere om det blir unggutten eller Espen Ruud som går fra høyre- til venstrebac­ken. På topp vil de tre ganske sikkert utgjøres av kvartetten Rodic, Bakenga, Simovic og Lauritsen, i en eller annen rolleforde­ling.

Kanskje manglende samkjøring på feltet oppveies litt av økt overskudd?

– Slikt er aldri godt å si, men vi ville helst ha vaert på feltet. Jeg føler imidlertid at stemningen og en positiv innstillin­g er der hos samtlige, og vi gleder oss veldig til å komme i kamp igjen.

 ??  ??
 ?? FOTO: SVEIN OVE EKORNESVÅG ?? REPRISE: Kevin Egell-Johnsen fikk en pangdebut sist Odd var på nordvestla­ndet. Nå kan det bli reprise.
FOTO: SVEIN OVE EKORNESVÅG REPRISE: Kevin Egell-Johnsen fikk en pangdebut sist Odd var på nordvestla­ndet. Nå kan det bli reprise.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway