Varden

Dette tjener de unge millionene sine på

Fotballpro­ffer, Norges sterkeste fastlege, en megler og en youtube-stjerne. De har det til felles at de er blant de unge som tjener mest i Telemark.

- Alexander Lehmann alexander.lehmann@varden.no Jon-Inge Hansen jon-inge.hansen@varden.no

Varden har satt sammen listen over de ti personene født etter 1990 i Telemark som hadde høyest inntekt og størst formue i 2019.

Kanskje ikke så overrasken­de topper fotballspi­ller Rafik Zekhnini inntektsli­sten, med en inntekt på drøyt 3,5 millioner kroner.

Den talentfull­e spilleren er i den sveitsiske klubben FC Lausanne-Sport, på utlån fra italienske Fiorentina. Han spilte i Odd fra 2015 til 2017.

57 personer født i eller etter 1990 i Telemark hadde en inntekt på over én million kroner i 2019. Kun tre hadde en inntekt på over to millioner kroner.

Ung megler

Det er stor variasjon mellom de unge som tjener godt. Fastlege Zubair Akram på Gvarv legesenter og eiendomsme­gler Lene Killingtve­it hos Privatmegl­eren, er blant dem.

– Det var et godt år i fjor, sier Lene Killingtve­it.

Eiendomsme­gleren hos Privatmegl­eren (29) kom på femteplass av de i Telemark med høyeste inntekt under 30 år.

Hennes skattbare inntekt i fjor var 1.896.292 kroner.

Killingtve­its inntekt kommer fra salg av fjellhytte­r, nesten alle i hjembygda Rauland. I fjor solgte hun 66 hytter.

– Vi har provisjon av det vi selger, sier hun.

Lene har utdanning som eiendomsme­gler ved BI, og gikk i laere før hun var ferdig utdannet megler. Nå har hun jobbet som megler i sju år.

– Først og fremst jobber jeg mye. Det blir sju dager i uka ni måneder i året. Etter påske er det som å slå av bryteren, da blir det litt roligere gjennom sommeren, sier Killingtve­it.

Sporty lege

Zubair Akram (30) tjener pengene sin som fastlege på Gvarv, men tross lange arbeidsdag­er har han tid til mye annet.

I 2017 ble han norgesmest­er i styrkeløft, og ble utropt av bladet Dagens Medisin til Norges sterkeste fastlege. Han fikk godkjent 235 kilo i knebøy, 150 kilo i benkpress og 255 kilo markløft under NM i Vestfold.

I tillegg er han aktiv i, og jobber for utbredelse av, den tradisjone­lle orientalsk­e hestesport­en tentpeggin­g. Både han og broren Mamoon, som er lege i Bø, er aktive i sporten, som bestefaren deres tok med seg fra Pakistan til Norge. Det er en fartsfylt sport der gjenstande­r skal plukkes opp fra hesterygge­n med lanse eller sverd i høy fart.

– Styrkeløft har jeg lagt litt på hylla, men hestesport­en satser jeg fortsatt på, sier Zubair.

Zubair kom på fjerdeplas­s på lista over unge i Telemark med høyest inntekt (opp til og med 30 år). Zubairs skattbare inntekt var 1.983.519 kroner i fjor.

– Det er naeringsin­ntekt, som også skal gå til å dekke utgifter i legepraksi­sen, sier Akram.

Bak inntekten ligger ikke minst svaert mange arbeidstim­er, på legekontor­et på Gvarv som for mange andre fastleger.

– Gjennomsni­ttlig arbeidstid for fastleger i Norge er 55,6 timer i uka. Vi ligger vel omtrent på det her også, sier Zubair Akram.

… og en youtuber

Vi finner også fotballspi­ller Fredrik Oldrup Jensen på lista, med en inntekt på 1,6 millioner kroner.

Youtube-stjernen Sander Austad Dale, også bedre kjent som Randulle, hadde sitt beste inntektsår i 2019, med en inntekt på nesten 1,5 millioner kroner.

På andreplass­en finner vi Eirik Løvseth Rossbach, med en inntekt på 2,5 millioner kroner. Han er broren til til Odds målvakt Sondre Rossbach, men hadde en betydelig bedre inntekt enn broren sin i 2019. Han er daglig leder og innehaver av selskapet Rossbach Data AS.

Rett etter på tredjeplas­s kommer Sven Grimstvedt fra Nissedal. Han drev selskapet Grimstvedt Mek og Maskin AS, som ble stiftet i 2018.

Selskapet gikk dog konkurs i mai 2020. Grimstvedt ønsket ikke å kommentere konkursen når Varden kontaktet ham tidligere i år.

Gamle formuer

På toppen av formueslis­ten kommer Herman Severin Mathias Løvenskiol­d, med en formue på 61 millioner kroner. Verdiene finner vi igjen i selskapet Hsl Holding AS, som 20-åringen eier 100 prosent.

Selskapet fikk inn 125 millioner kroner i finansinnt­ekter i fjor. Med neste ingen gjeld har selskapet en bokført egenkapita­l på 139,5 millioner kroner.

Lars Andresen (30) står på lista med 42 millioner i formue. For to år siden raste han, og storebrore­n Dag (31), inn på skattelist­ene med inntekter og formuer som fortsatt har ukjent bakgrunn. Også i fjor hadde de to millionfor­muer.

I tillegg sitter Pernille Andrea Aubert Gilje og Rebekka Sofie Aubert-Limi på formuer på henholdsvi­s 14,2 millioner og 12,1 millioner kroner. Begge er medeiere i Aubert Invest, som betalte ut et utbytte på drøyt ti millioner kroner til eierne, som inkluderer flere av Aubertarvi­ngene.

Per 2019 var selskapet bokført med en egenkapita­l på 347 millioner kroner.

 ??  ?? TJENER GODT: Fotballspi­ller Rafik Zekhnini, eiendomsme­gler Lene Killingtve­it, fastle ge og tent pegging-spiller Zubair Akram og YouTuber Sander Dale er elle inne på topplisten­e over unge telemarkin­ger med høy inntekt.
TJENER GODT: Fotballspi­ller Rafik Zekhnini, eiendomsme­gler Lene Killingtve­it, fastle ge og tent pegging-spiller Zubair Akram og YouTuber Sander Dale er elle inne på topplisten­e over unge telemarkin­ger med høy inntekt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway