Varden

Hedret pådriverne for oppussinge­n

Enhver bydel har ei løkke, en lekeplass eller en fotballban­e. På Nedre Falkum har de alt sammen. Det trengte bare litt oppussing.

- Ragnhild Johansen ragnhild.johansen@varden.no

▶ SKIEN

Tonje og Tore Andre trodde de var invitert av naboene til å feire at lekeplasse­n endelig var klar, men naboene hadde en hemmelighe­t på lur. I mørket på lekeplasse­n i Arne Garborgsve­i på Nedre Falkumsto sto de klar.

Lekeplasse­n ble laget en gang på 60-tallet. Her har småtasser spilt fotball, husket og lekt, men så gikk årene, og lekeplasse­n var alt annet enn lekker. I annethvert hus bor det nå barn. Unger vil leke, og der ligger jo lekeplasse­n.

– Vi ble litt bekymret etter hvert. Det var så mye som var nedslitt. Vi begynte rett og slett å bli litt redd for at ungene ville skade seg, sier Ole-Martin Stamland. I slike situasjon er det nesten alltid noen som tar tak i rattet. På Nedre Falkum var det Tonje Dahlen og Tore Andre Nilssen.

Hverdagshe­lter i bydelen

På julekringl­esøknaden til Varden sto det:

«Vi vil gjerne nominere Tore Andre Nilssen og Tonje Dahlen til Vardens julekringl­e. En hverdagshe­lt er en som bidrar til at de rundt seg får en bedre hverdag. En hverdagshe­lt er ikke selv klar over at man er en helt. En hverdagshe­lt gjør det ekstraordi­naere til det selvfølgel­ige.

Tore Andre og Tonje er hverdagshe­lter. De har tatt ansvar for å pusse opp og lage til en flott samlingspl­ass for naboene. Lekeplasse­n i nabolaget er et pusterom for litt slitne småbarnsfo­reldre. Lekeplasse­n er blitt et kult samlingspu­nkt for de større barna.

Alle vi som bor i nabolaget til lekeplasse­n i Arne Garborgs gate ønsker å vise hvor takknemlig­e vi er. Tore Andre og Tonje er stadig observert i sving med en eller annen dugnad, de søker midler til nye leker og er rett og slett katalysato­rer for et raust og varmt nabolag. Den innsatsen de gjør, vil sette spor i mange år framover.

Hilsen Alle vi som bruker lekeplasse­n og alle de som kommer til å bruke den framover – vi er mange«

Mye støtte fra kommunen

For det dreier seg ikke bare om at barna har fått en oppusset lekeplass. De litt større ungene har fått et kult møtested. Voksne møtes også på lekeplasse­n, og de aller eldste har fått et sted de kan ta med seg barnebarna. Dessuten liker de den gode lyden av barn.

– Dette er et veldig fint nabolag med folk i alle aldre, og alle syns det er flott med den nyoppussed­e lekeplasse­n, sier OleMartin. Han legger til at nesten alle mammaer og pappaer har vaert med på dugnad og reparasjon­er, men:

– Tonje og Tore Andre har vaert katalysato­rer for oppussinge­n av lekeplasse­n i bydelen, understrek­er han. For det er ikke bare å pusse opp. Det handler også om å skrive en del søknader til kommunen i tillegg.

– Skien kommune har gitt oss både penger til nye lekeappara­ter, og hjulpet til med å få plassen så fin som den er i dag, sier han.

 ??  ?? INITIATIVT­AGERE: Tonje Dahlen og Tore Andre Nilssen med sønnen Eliah og datteren Vilma fikk Vardens julekringl­e for å ha vaert initiativt­agere til å pusse opp lekeplasse­n på Nedre Falkum.
INITIATIVT­AGERE: Tonje Dahlen og Tore Andre Nilssen med sønnen Eliah og datteren Vilma fikk Vardens julekringl­e for å ha vaert initiativt­agere til å pusse opp lekeplasse­n på Nedre Falkum.
 ??  ?? LEKEPLASS PÅ NEDRE FALKUM: Små og store stilte opp for å hedre Tonje og Tore Andre som har vaert pådrivere for å pusse opp lekeplasse­n.
LEKEPLASS PÅ NEDRE FALKUM: Små og store stilte opp for å hedre Tonje og Tore Andre som har vaert pådrivere for å pusse opp lekeplasse­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway