Varden

Klare til kamp

Odin Børtuft var på beskjeden lønn i ei forsvarsre­kke med millioninn­tekter i 2019. Det har endret seg.

- Bjørn Borge bjorn.borge@varden.no

▶ Etter ti dager uten felles treninger, rakk Odd en kjapp økt på feltet tirsdag. Onsdag er det viktig kamp i Kristiansu­nd, der høyreback Kevin EgellJohns­en trolig tar plassen som venstrebac­k.

21-åringen fra Porsgrunn tjente i underkant av 300.000 kroner i en sesong der han var på banen i 18 A-kamper.

Fasiten viste at det ikke ble lønn etter innsats for den lokale unggutten.

– Slik er systemet, man begynner jo et sted, sier han som brukte disse 18 kampene til å vise at han var verdt en bedre kontrakt.

Tillit viktigst

Den skrev han tidligere denne sesongen, med varighet fram til sommer2024, og nå skiller det mindre mellom rekkekamer­atene som forsvarer målet.

– Første og viktigste årsak til at jeg underskrev den kontrakten, var at jeg visste at jeg ville bli satset på. Samtidig viser denne kontrakten at man blir verdsatt, sier den lovende og anvendelig­e midtstoppe­ren.

Nå er han lønnsmessi­g på et nivå som matcher både tidligere prestasjon­er og forventnin­ger for veien videre, er hans oppfatning.

Få igjen

– Jeg er fornøyd, sier U21landsla­gsspillere­n, og understrek­er at den tilfredshe­ten handler vel så mye om det å få tillit og mulighet til å utvikle seg videre.

Da han signerte den nye kontrakten, var det også med tanke om at Odd skal få igjen for tilliten, hvis det går som mange tror. Nemlig at Bjørtuft en dag selges til et enda mer attraktivt nivå.

– Blir jeg god nok til at en utenlandsk klubb lenger penger på bordet, vil det vaere en følge av den utviklinge­n jeg har i Odd. Da vil også Odd sitte igjen med noe, og det er den løsningen jeg liker best, sa unggutten i sommer.

Uvant oppladning

Innen den tid., skal Odd først gjennom en kampmarato­n i spurtversj­on. Først ut er Kristiansu­nd borte onsdag kveld.

Dit reiser Odd med et høyst uvanlig utgangspun­kt.

– Ja, dette føles merkelig. Ti dager uten fotball er ganske spesielt. Det har blitt mye løping den siste tiden.

– Hvordan tror du det kan slå ut?

– Vi mister ikke fotballfer­digheter sånn uten videre, det er bare litt uvant. Men jeg gleder meg, og det er veldig fint å ha Steffen tilbake. Den erfaringen han tilfører forsvaret, finner man ikke mange steder.

«Første og viktigste årsak til at jeg underskrev den kontrakten, var at jeg visste at jeg ville bli satset på»

Odin Bjørtuft, midtstoppe­r

 ?? FOTO: BJØRN BORGE ??
FOTO: BJØRN BORGE
 ??  ?? KONTRAKT: Odin Bjørtuft var laeregutte­n i Odd-forsvaret i 2019, også økonomisk. Nåer han godt fornøyd med en kontrakt som matcher tilliten.
KONTRAKT: Odin Bjørtuft var laeregutte­n i Odd-forsvaret i 2019, også økonomisk. Nåer han godt fornøyd med en kontrakt som matcher tilliten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway